MOJE FEJS PRIJATELJSTVO

tekst i fot0: Josip Mayer
tuzi-fejs-zbog-likea-tvrdi-da-ga-je-njezin-muz-izmislio-90-ih-504x335-20130206-20130214113752-709ec69e3a0290213e8e0480562aaab4Često puta su mi roditelji govorili ….posebno moj djeda Franjo ,..sine Josipe kud got ideš budi pošten ,…pomogni ljudima … gdi got možeš,..s time si usvojio već pola svijeta..Njihove misli i opozorenja me i dan danas prate i teško se tu mogu uvući pogrješke.

O prijateljstvo preko feisa ..malo se zna i piše,..na taj način teško je i saznati od slučaja do slučaja zatražene međusobne prijeteljske  pomoći među feisovcima …nešto više.

Osobno, momentalno imam 2961 feis prijtelja, među kojima je i gospodin.. Ante Mandić,..naravno da se tu dogodi raznih pitanja i razgovora preko inboxa pa i onih pojedinih o molbama različite moguće pomoći, što osobno rado činim koliko je to u mojim mogućnostima.

Bilo je to negdje u početku, siječnja mjeseca .. .koji je i onako u zadnjih godina poznat kao najhladniji mijesec..

Pa je zato,.. Antunova briga za ujakom bila opravdano pojačana i njegova zamolba glasila je ovako…

Dobar dan poštovani gospodine Jo, javljam vam se sa jednom zamolbom.. vidim da ste puno aktivni u svemu u pozitivnom smislu. Ja živim u Opatiji … ali radi se o mom ujaku. Trebao je, 08.01.2014 se vratiti iz Njemačke.. ali nije, pa sam zabrinut.. ja i ostala obitelj. Strah me je da mu se nije nešto desilo, pa vas molim, ako mi možete vi i vaši prijatelji pomoći,..ako ste u mogućnosti ..nešto objaviti ili provjeriti preko policije.

On se zove Pero Lucić.. ima oko 70 godina.. radio je u mercedezu do mirovine u Eslingenu   na automackim mjenjačima.. inače je iz Baćindola to je kod Nove Gradiške.. ima stan u Eslingenu u svojemu vlasništvu..Adresu ne znam.. samo znam telefonski broj od stana.. ali je odjavljen,..kako je otišao u mirovinu.. inače je samac,pa vas molilm za pomoć.. vidim da ste tu blizu unapred zahvaljujem..ovdje vam šaljem moj broj mobitela.

Moj odgovor:

Lijep pozdrav Gospodine Antune, ..Esligen je od mene udaljen negdje oko 35 km,..čim nešto saznam.. javit ću vam,..probat ću i preko Policije i preko hrvatskih Katoličkih Misija..udruga i klubova..pozdrav..

Drugi dan.

Ovako,..bio sam jučer oko 16 sati na policiji ..kod mene u Winendenu i oni su mi obećali da će poslati odmah svoj auto na njegovu adresu.. On stanuje u Esslingen-u- Ostvildern,.. ulicu mi nisu rekli..Ali su obećali da će mi odmah javiti,..uzeli su i vaše ime i prezime te Mob.br.

Pa se možda i Vama jave,..a vi javite meni,..tako da smo u kontaktu.

Meni se do sada nisu javili,..budimo u kontaktu..pozdrav Josip.

 

Antun: Puno vam hvala.

Ako bude potrebno imam ja prijatelja u Minhenu..pa ću ih aktivirati ..nadam se da će sve proći o.k.. Strah me je samo da nije kakav infrakt,..pa da nije pri svjesti,..pa ne može reći za familiju.. a vas sam zamolio.. za pomoć zbog jezika.. i.. tu ima puno Hrvata možda ga netko zna.. hvala vam.

 

Moj odgovor.

Nemorate iz Minhena nikoga uključiti.. ja sam tu blizu..a ima i socijalni radnik,..od Katoličke misije,..njega ću odmah sada nazvati..nebi htio praviti pre veliku uzbun..Otić ću i na policiju još jednom danas, ako mi se u toku ne jave..pozdrav.

Evo upravo sam i tu javio kod svećenika oni su bliže kod Ostfilderna..HKZ Filderstadt

Antun: Dobro hvala vam i pita još jednom zabrinuto.

Josipe,..oprostite što vam smetam..vidim da nema nikakve poruke ..ima li možda kakva informacija.

Moj odgovor.

Evo.. već mi dva dana policija obećava u Winendenu ..da će mi se javiti ..i sam sam ih zvao i nitko mi nedaju konkretni odgovora..i sam sam zabrinut..nemam pojma što su me zavlačili dosada. Evo sada su mi konačno dali ovaj direktni broj.. u.. Ostfildernu,..upravo sam sada i njih nzvao,..rekli su mi da će me nazvati za dva sata..a možda i vas nazovu ..dao sam im i Vaš mobilni broj.

I na kraju stigla na vrijeme ipak pozitivana dojava..odmah javljam dalje.

 

Poštovani Antune upravo me je nazvala policija iz Ostfilderna.. da je sa vašim ujakom sve u redu..da je bio par dana u bolnici..i da će vam se čim prije javiti..Hvala Bogu da nije bilo.. što god lošega..Iskreni Vam pozdrav.

Antun se javlja.. upravo ovako velikim slovima.

 

POŠTOVANI GOSP. JOSIPE PUNO VAM HVALA ZA OVU VIJEST DA JE SVE U REDU. I HVALA BOGU DA IMAMO DOBRE LJUDE KAO ŠTO STE VI JA VAM SE PUNO ZAHVALJUJEM ZA OVO ŠTO STE UČINILI I NADAM SE DA ĆU IMATI PRILIKU VAS UPOZNATI I OSOBNO ZAHVALITI.VAMA I VAŠOJ FAMILIJI SVAKO DOBRO VAM

I SRDAČAN POZDRAV

Moj odgovor.

I Vama pozdrav prijatelju Bogu hvala.

Drago mi je da smo pronašli ujaka,..nadam se da vam se je i javio.Već sam htio i sam ići u potragu,..da mi se nisu iz policije jučer javili..Problem mi je samo bio..nism znao ulicu ni broj kuće..No hvala Bogu ..sve je ipak bilo dobro.

Mi smo vam od Svibnja u Novom Vinodolskom..pa se možda i vidimo..Evo toliko pozdravite mi i Vašeg ujaka..I.. vama u obitelji iskreni pozdrav.

Antun:

Još jdnom vam hvala ..ujak još nije zvao.. ali sad znam.. da je u redu..jesu vam možda rekli di su ga pronašli doma ili u bolnici..ja ću vas posjetiti kad dođete u hr.

Moj odgovor.

Biti će nam drago..veselimo se vašoj posjeti,.. pronašli su ga doma,..i rekao je da je bio u bolnici.. i.. da će vam se uskoro javiti pozdrav Josip.

Antun: super hvala.

Hvala Bogu..da je sa ujakom sve u redu..da ja sam se uplašio da nije nešto gore a kad se javi javit ću vam.. šta je bilo i mene zanima.. inače je dobrog zdravlja.

I na kraju kako obećano obitelj Mandić nas je posjetila u Novom Vinodolskom.. i to sa poklonom..sa flašom vina,..kulenom.. i.. slavonskom rakijom.

Na kojim flašama su naljepljene klubske etikete.. uz koju se predstavlja zavičajni klub ..Slavonija-Rijeka-Opatija.

A posebno nas veseli pozivnica,..prvom prilikom kada će biti u Slavonskom klubu Rijeka-Opatija..upriličena plesna zabava.

Do tada lijepi pozdrav obitelji Mandić i njihovom ujaku.

Doviđenja u klubu Slavonija-Rijeka-Opatija.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
9 years ago

Dragi prijatelju Ivo

I ako možda malo u zakašnjenju radi također putovanja iz Novoga u Winnenden,nisam te zaboravio i hvala ti na tvome uviđanju,i iskrenoj javnoj pohvali.
Nije ni važna količina pisanja,već je važnije da delamo nešto u hrvatskom društvo aktivno.

Nadam se da si dobro stigao u Berlin,i da se dobro osjećaš među starim prijateljima.

Iskreni pozdrav tebi,čitateljima,
i uredništvo HGB
Josip Mayer

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Dragi Prijatelju,
odavno sam shvatio da si doba čovik i da voliš mnogo pisati, čak i mnogo više nego ja,
lijep pozdrav sa danas sunčanog Brača, od kojeg se danas opraštam i i vozi , za Berlin,
Ivo

Josip Mayer
9 years ago

Htio bi samo još to dodati,poklon nismo ni očekivali, nit nam je bio u vrijeme akcije za ujakom ni na kraj pameti.Ali su nas posebno razveselile na flašama priljepljene etikete na kojima je stajalo.. Zavičajni klub Slavonsija- Rijeka-Opatija.I drago nam je da se različite kulture između kopna i mora, sve više razmjenjuju.