BALONČICA NA SAJMU CVIJEĆA

piše: Ljerka Varga
Nakit-Ogrlica-29997_p0gs5uBaka je obećala Balončici i održala obećanje. Bio je kraj tjedna, a u gradu u velikom parku,  priređena je izložba cvijeća.

Danima su vrtlarice i vrtlari uređivali park, sadili i zalijevali cvijeće. Sve se je već rascvalo, a šarenilo je privlačilo posjetioce.

Subota je bila topla i vedra. A sunce je sjalo dugim toplim zrakama i pisalo sjene između drveća parka i cvijeća.

Došle su i baka je obuhvatila čitav park jednim pogledom, blistajući od zadovoljstva. Stazama su šetali ljudi i trčala djeca. Htjela je i Balončicapotrčati i razgledati cvijeće, ali joj je baka rekla, da kako bi to izgledalo kad bi svi trčali kroz park.

Nije se baka ljutila, samo ju je podučila da će šetajući stazama više vidjeti. Poslušala je Balončica baku, i išla polako uz predivno šareno cvijeće, o kojemu joj je baka pričala. Kako se koje zove, od kuda potječe i kako ga njegovati . Balončica je voljela cvijeće, ali iznad svega je voljela balone.

Pokraj staze, tamo između cvijeća stajao je stariji gospodin, držeći u ruci mnogo, mnogo balona, šarenih i svih oblika. Zastala je Balončica diveći se balonima u obliku cvijeća , srca i drugih, povezanih na dugim vrpcama. Lagano su se njihali na laganom vjetriću , mameći poglede djece. A ona je stajala pored lončanice sa krasnim petunijama, diveći se svemu oko sebe. Bilo je tu i kućica u kojima se prodavalo cvijeće u lončanicama, kako bi ga posjetitelji mogli ponijeti kući.

Ubrzo ju je baka sustigla, i radoznalo su sada zajedno gledale rascvjetane mini ruže.

-Želim ti kupiti ovu jednu mini ružu, Balončice, da ju njeguješ i zalijevaš i brineš o njoj. Samo ti izaberi sebi boju. – kroz osmijeh je rekla baka.-I sebi ću jednu kupiti, ali od onih koje mogu zasaditi u vrtu i to majsku kraljicu. Neka se tamo širi , cvate i miriše.-

Izabrala je Balončica lijepu zagasito roza mini ružu, a baka je pronašla oranž sa crvenim rubovima na laticama. Majska kraljica, velikih cvjetova , koja miriše naročito u predvečerje.

Balončica je još dobila dva predivna balona u obliku cvijeta ivančice, sa žutom sredinom, tako da su izgledali kao pravi cvjetovi.

Jedan dječačić stajao je postrani, zadivljeno gledajući balone, a onda je počeo plakati. Baka ga upita da se možda nije izgubio.

-Ne nisam, ali meni se tako sviđaju baloni , no meni nema tko kupiti !-

Baka ga je pogledala, i već slijedeće sekunde držao je dječak u ruci balon u obliku srca. Kroz suze , osmijehom je zahvalio baki i polako se udaljio. Često je Balončica mislila na dječaka, svaki puta kad je zalila mini ružu pomislila bi na njegove suze. Pitala se dali je ikada bio sretan kao tada kad mu je njezina baka kupila balon u obliku srca.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments