JAKE PORUKE IZ “260 DANA”

tekst i foto: Sonja Breljak
351Berlin
/ Autor knjige “260 dana”, Marijan Gubina, koji je kao desetgodišnji dječak  proveo 260 preteških dana u zarobljeništvu, jedva preživio i prikupio snagu za novi, pozitivnim stremljenima ispunjen život, gostovao je na Hrvatskoj televiziji u emisiji “Nedjeljom u dva”.

Marijan je tom prigodom uputio jake poruku o načinu današnjeg života, o kojima je potrebno razmišljati, izvlačiti pouke.

Knjigu Marijana Gubine smo, dopuštenjem autora, svojevremeno objavili na našem portalu u rubrici istoimena naslova kao i knjiga- “260 dana”. Pročitajte. Vrijedi to vremena koje ćete utrošiti.

Nedavno sam nazočila premijeri kazališne predstave u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, rađenoj prema Marijanovoj knjizu. Izvrsna predstava koja je uspjela prenijeti autentičnost doživljaja 10-godišnjeg dječaka, njegov strah, bol, užas rata, nasilje, njegovu, unatoč svemu, pozitivnu poruku. Vrijedi pogledati!

Ja, Marijan Gubina, autor knjige “260 dana” stavio sam svoje iskustvo na papir da biste se i vi uvjerili da pojedinac ima sposobnost prevladati čak i najdublje i najraširenije društvene probleme. Spremno sam prihvatio odgovornost obavljati svoju misiju kao neovisan član ljudske rase. Donijeti ljubav, sklad i zahvalnost u svoje i Vaše srce i na taj način dati doprinos izgradnji mreže međunarodnog mira i potocanju glabalnog trenda kulture mira. Društvo satkano od obitelji koje slijede ovaj standard ima sposobnost prevladati čak i najraširenije društvene probleme. Nemoj  čekati dobro, čini ga kako bi  ti se isto što prije vratilo, poruka je s kraja knjige “260 dana”.

Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku i u Berlinu pozdraviti Marijana Gubinu, autora knjige “260 dana”. Ima nam Marijan što za reći. Imamo što od njega naučiti.
366

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments