PREPREKOVA JESEN

izvor: HKUPD “Stanislav Preprek”/ Krešimir Tkalac, predsjednik

Novi Sad/ I ove jeseni, sedmi puta po redu, Hrvati Novog Sada okupljeni već 17 godina u Hrvatskom kulturno-umjetničkom i prosvjetnom društvu “Stanislav Preprek” organiziraju manifestaciju “Preprekova jesen”.

“Preprekova jesen” je danas,  subotu, 05.11.2022. u 18 sati, u prostoru Tribine mladih, u Kulturnom centru Novog Sada, na adresi Katolička porta br. 5.

Žiri koji je ove godine odlučivao o najboljoj priči Preprekove jeseni radio je u sastavu: Maja Gračan Livada, pjesnikinja iz Rume i članica Književnog kluba HKUPD „Stanislav Preprek“, Franjo Nagulov, pisac i književni kritičar iz Vinkovaca, te dr. Dragana V. Todoreskov, književna kritičarka iz Novog Sada i urednica zbornika Preprekovo proljeće i Preprekova jesen. U najuži izbor Žiri je uvrstio tri pripovijetke.

Prvom nagradom nagrađena je pripovijetka “Mala šetnja” Stjepana Crnića (Zagreb),  drugom nagradom “Mama, zar opet plačeš?”, Perice Vujića (Vinkovci-Novi Sad-Subotica) , a treću nagradu je dobila priča “Vidim sve u snovima”, Sanje Rotim (Italija).

Nagrade će autorima biti uručene na večerašnjoj manifestaciji ” Preperekova jesen”. Više detalj o nagrađenim pripojetkama može se naći na stranicama HKUPD “Stanislav Preprek”.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments