POHVALA I BLAGOSLOV IZ VATIKANA

tekst: Sonja Breljak
025Berlin
/ Vijest koja slijedi, s ponosom je berlinski župnik fra Frano Čugura, pročitao nakon nedjeljnih misnih slavlja u sve tri crkve gdje se mise održavaju na hrvatskom jeziku.

Naime, Hrvatska katolička misija Berline je dobila pisamo iz Vatikana.

I to ne bilo kakvo pismo, već ono koje šalje papa Franjo preko svog tajnika.

Pismo je to pohvale koja se odnosi na nadavno održanu jubilarnu, desetu po redu, internacionalnu  dječju krunicu što je organiziraju mlade obitelji u suradnji sa svećenicima, roditeljima, djecom.

IMG-20141115-WA000O tome su glas do Vatikana, do pape Franje a preko papinskog nuncija, Nikole Eterovića, organizatori poslali u vidu izvrsno urađene monografije Krunice.

U pismu pristiglom iz Vatikana stoji:
Dragi organizatori i sudionici “Internacionalne krunice za djecu”,

preko Apostolskog nuncija Dr. Nikola Eterovića, Papa je dobio lijepu dokumentaciju desetgodišnjeg jubileja inicijative krunice Hrvatske katoličke misije, te je saznao da je ove godine u središtu bila molitva za obitelji i biskupsku sinodu za pastoral obitelji.

Svetog Oca je to jako obradavalo te je mene zaduzio da u njegovo ime uputim pozdrav svim sudionicima.

Ta zajednička molitva djece različitih jezika u Berlinu dopušta svim sudionicima upoznati katoličanstvo njihove Crkve koje obuhvaća i ujedinjuje sve nacije i narode. Istodobno dopušta djeci s tom povezanom odgovornošću urasti, koju svaki krsšćanin ima za bližu i daleku braću i sestre po vjeri i koju naposljetku za sve ljude na svijetu nosi – odgovornost, u kojoj se možemo uvijek osloniti na majčinsku pomoć Marije.

Sveti Otac zahvaljuje svim sudionicima za ovu solidarnu pomoć njegove osobne molitve i nada se, da če se ovo zajedničko iskusustvo molitve u puno obitelji plodonosno nastaviti. U tom smislu uključuje odgovorne i podupiratelje “internacionalne krunice za djecu”  – I posebno male molitelje – u svoju molitvu i dodjeljuje svima od srca Apostolski blagoslov, stoji u pismu iz Vatikana kojeg potpisuje papin tajnik,prelat Peter B. Wells.

Baš lijepa pohvala timu koji organizira Internacionalnu dječju krunicu u HKM Berlin.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Na putu to nisam mogao,a ovdje nisam mogao do ponedjeljka ići na internet.

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

Draga Sonja,
ne znam što ovdje ne štima, ali prošlu nedjelju u 12 i 45 minuta smo bili na na York strasse, nikog nije bilo tu i Crkva je bila zatvorena.

Pozdrav
Ivo.