U ZAJEDNIŠTVU RAZLIČITOSTI

tekst i foto: Sonja Breljak

114 - KopieBerlin/ Blagdan bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, obilježen je svečanim misnim slavljima kako u crkvi svetog Sebastiana gdje je sjedište Hrvatske katoličke misije, tako i u St. Hedwig katedrali gdje je sjedište Berlinske nadbiskupije.

Istina, odlaskom kardinala Woelkia koji je redovito predvodio ova misna slavlja, berlinska biskupija još nije dobila novog nadbiskupa.

Stoga je misno slavlje predvodio papinski nuncij, mnsg. Nikola Eterović. U lijepoj propovijedi spomenuo se uloge Marije i važnosti njena djelovanja za cijelu Crkvu.

Za trajanja misnog slavlja pjevao je zbor kat0ličke misije Vijetnam. Molili se na više jezika. Između ostalih i na hrvatskom. Molitvu vjernika je na hrvatskom jeziku pričitala Anita Lijović.

Po završetku misnog slavlja, svi su bili pozvani  na malu proslavu. A prije svih, predstavnici veleposlanstava, katoličkih misija kao i svećenici katoličkih misija kojih je, primjetio je to i mnsg.. Eterović, bilo popriličan broj u st. Hedwig katedrali.

U crkvi, za trajanja mise kao i kasnije na svečanom prijamu,bilo je i dosta Hrvata.

-Vrijeme je to za fotografiju s našim Nikolom, tako primjeti netko. Tako nastade zajednička fotografija na kojoj je mnsg Eterović, supruga našeg veleposlanika, Ivanka Vilović sa kćerkom Ivom, dva naša svećenika -fra Frano i fra Ivan, pa predsjednik Župskog vijeća, Ivan Sučić, Anica i Suzana koje vode zbora mladih ..,

Bila je to tradicionalna, zajednička molitva i uz to i ugodno druženje na blagdan Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.”

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments