KRUH ZA POSLIJE

Iz pisma čitatelja
kruh_za_poslijePoštovani, humanitarna smo udruga Portal dobrote koja, osim što se bori protiv sve većeg siromaštva u Hrvatskoj, djeluje i na vraćanju dostojanstva svima onima čiji glas se ne čuje.

Odradili smo niz humanitarnih akcija, međutim naša krovna akcija bez roka trajanja je KRUH ZA POSLIJE u kojoj prilikom uobičajene kupnje u svojoj lokalnoj pekarnici možete uplatiti kruh za nekoga tko si to ne može priuštiti.

Akcija se provodi na petstotinjak prodajnih mjesta u Hrvatskoj, a proširila se i u susjedne nam BiH, Sloveniju, Crnu Goru, Srbiju, te Slovačku.

Nadovezujući se na novinske natpise o gladnoj djeci u školama, odlučili smo osobno provjeriti situaciju i u razgovoru s nekolicinom ravnatelja osnovnih škola potvrđena nam je istinitost natpisa, te smo odlučili i ovaj puta djelovati.

Naime, u periodu od 1.12.2014. do 31.12.2014. pokrećemo akciju DA NI JEDNO DIJETE U HRVATSKOJ NE BUDE GLADNO, te Vas ovim putem molimo da nam se pridružite, bilo uplatom na žrn Erste banke IBAN
HR5924020061500035096, pozivom na humanitarni telefon 060 944 944 čija cijena s pdv-om iznosi 6,25 kn i iz fiksne i iz mobilne mreže ili širenjem informacije o akciji.

Svaka pomoć nam je dobrodošla.

Cilj nam je akcijom pomoći onim skupinama djece koja nisu u programu socijalne skrbi iz razloga što im roditelji rade, ali mjesecima ne primaju plaću, pod ovrhama su, iz mnogobrojnih su obitelji s malim primanjima …

Cijena toplog obroka u školi iznosi oko 5 do 6 kn, te ovim putem napominjemo da ni jedna donacija nije premala jer i uplatom 5 kn jedno dijete je dobilo topli obrok koji mu je, po nekim statistikama, i jedini topli obrok u danu.

Nadamo se da nam opraštate na smjelosti, ali s obzirom da živimo u realnom svijetu, među onima čije oči ne mogu lagati, a govore da su gladni i da je svaka nada izgubljena, i mi smo izgubili svaki osjećaj nelagode u traženju pomoći
upravo za takvu skupinu naših sugrađana, a u ovom slučaju djece – naše budućnosti.

S poštovanjem,
Sanja Bijonda
predsjednica udruge
mob. +385 91 565 8430

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments