SERVUS KROATIEN

ZNA SE!!!
piše: Emil Cipar

Ja ne znam kako je vama kad slušate najnovije vijesti iz Hrvatske, ali ja ih više ne mogu čuti. Sanader uhićen, u zatvoru je …i sada špekulacije …bit će izručen uskoro, neće bit izručen uskoro, tražiti će azil…
Ponašamo se kao da je uhićenje Ive Sanadera kraj svim zlima i nevoljama i kao da će sada poteći med i mlijeko.
Uhićenjem Sanadera ništa nije riješeno u Hrvatskoj. Aparat koji mu je omogućio i koji je ozakonio pljačku države …još uvjek je na vlasti i upleten je duboko u sve strukture državne uprave i samouprave. I dok se ne uhvatimo s tim u koštac …naš inozemni dug će rasti i rasti i mi ćemo bivati sve siromašniji i siromašniji …moralno, materijalno i duhovno.
Stranačke strukture HDZ-a protkane su od vrha do dna korupcijom, kriminalom i lopovlukom. Svi stupovi društva, svi sustavi ustrojeni su tako i služe samo jednoj svrsi …omogućiti pljačku društva.
HDZ ozbiljno razmišlja o pobjedi na slijedećim parlamentarim izborima. Ruku na srce …ne vidim nekoga tko bi im tu pobjedu mogao dovesti u pitanje. Izborne pobjede HDZ-a moguće su zbog koruptnosti cijelog društva, jer izborno raspoloženje se kupuje, a jedini koji mogli biti neki oponetni ovom bezumlju …Crkva u Hrvata i Sindikat u Hrvata …ušutkaju se sa velikodušnim lemozinama i …mirna Bosna.
Vuk sit ovce na broju.
Jedina smo država na svijetu čiji je premijer uhićen. U stvari nismo jedina kako to mediji pišu, jer to se već dogodilo. Dobro …nije premijer, ali paralele su tako slične da to moram napomenuti.
Nikolaj Čaušesku …rumunjski predsjednik bio je isto tako uhićen. Poslije mu se sudilo i nije baš prošao najbolje.
Ne želim povlačiti i tu paralelu o neslavnom kraju gospođe i gospodina Čaušeskog. Ali sličnosti u karakterima su očite. Obojica grandomani, obojica opljačkali vlastiti narod.
Identificirati, locirati i transferirati …čuvena Šeksova izjava postala je sinonim hrvatske političke prevrtljivosti. Budemo li se morali nje pridržvati, a za očekivati je da će ući u Ustav ako HDZ dobije izbore, onda ćemo imati problema u njenom provođenju.
Identificirati krivca …to sam upravo učinio …to smo svi mi koji imamo pravo glasa.
Locirati krivca …isto nije problem. Granice Republike Hrvatske manje više su jasne.
Transferirati??? E to će biti problem! To je išlo samo pojedinačno, ili u manjim grupama. Već sada nam uvelike pomaže Europa, pa nam je ustupila zatvore u Haagu i Salzburgu. Ali kamo sa četiri i pol milijuna Hrvata, koji još uvjek vjeruju da je za sve kriv drug Tito i biraju stranku kojoj je rodoljubni patos jedini argument u izbornim kampanjama.
Ne damo naše heroje! …grmio je Sanader svojevremeno na Splitskoj rivi, a stotinu tisuća Hrvata mu je oduševljeno pljeskalo.
Ne damo kapi našega mora! …isto tako je grmio isti taj Sanader, a Hrvati su pozivali na bojkot slovenskih proizvoda, Hrvatski svjetski kongres pisao protestna pisma ministrima inozemnih poslova.
Hrvatski heroji u Haagu …kap hrvatskog mora skupo plaćena i toliko puta spominjana …odavno zaboravljena …Hrvati okradeni i prezaduženi… To je Hrvatska danas u dvadesetoj godini svoje samostalnosti.
Grüß Gott Herr Sanader …sie sind verhaftet! Riječi su kojima je austrijska policija možda označila kraj jedne noćne more, najtamnije ere u hrvatskoj povijesti. Volio bih kada bi bili do kraja dosljedni i rekli:
Grüß Gott Kroatien …du bist verhaftet!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Emilija
Emilija
13 years ago

tocno Emile, posvecujuci pozornost Sanaderu naasa energija se usmjerava u pogresnom pravcu. Naravno, sramota je sviju nas. Gdje je sad ona univerzalna odgovornost prema dobru? No, idemo dalje,,,,,,mi biramo ljude s kojima zelimo dalje!!!!! odgovornost svaakog pojedinca je pozeljna!!!

Dorotic
Dorotic
13 years ago

Bravo Emile, isto kao da sam ja pisao. Saqžem se u svemu, ali kao što si napisao opet će birati njih “Zna se”.

“Narod ima vladu koju je zaslužio!”

Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
13 years ago

Emile,slažem se sa ovim što ste napisali.Vjerujte mi da me je sramota što se ovo dogodilo i ako se moglo možda i očekivati,ali ovo je bio scenarij Ive Sanadera i bojim se da se scenarij nastavlja.