TAKO SE SLAVI

S Božićne proslave Hrvatske zajednice Berlin

tekst i foto: Sonja Breljak
008Berlin/
Svijetle i lijepe, tople i uz to i jelkom okićene prostorije Hrvatske kulturno-umjetničke i sportske zaajednice, dočekale su članove, prijatelje i goste za subotnje Božićne zabave ovog udruženja.

Sve je pozdravio predsjednik Hrvatske zajednice Ivan Salopek a s par prigodnih riječi i božićnom čestitkom obratio se i veleposlanik RH u Njemačkoj, Ranko Vilović koji je božićnoj proslavi zajednice nazočio zajedni sa suprugom Ivankom.

U goste je Hrvatskoj zajednici ovoga puta došao i Mješoviti crkveni zbor HKM Berlin koji je priredio pravi mali božićni koncert. Glazba i poezija, recept su za lijep ugođaj.

Zbor je pjevao i poznate božićne napjeve poput: Radujte se narodi, Gloria, Adeste fideles, Tiha noć  ali i one manje poznate -Tri kralja,  Kad dođe pravi prijatelj ….

U uvodu, u recitalu koji se ispreplitao s pjesmom, izrekoh i predivne božićne stihove koje netom primih u komentaru na Hrvatskom glasu Berlin.  Autor stihova naslova Hrvatski Božić je naš suradnik, Joža Prudeus. Hvala Joža!

Naš su Božić i zvono i pjesma.
Naš su Božić seoski mužari.
Naš su Božić staze prema crkvi…
Stol, obitelj. Najsvetije stvari.

Nama Božić i mladost i radost.
Nama Božić jasle, smokve, slama.
Nama Božić, Betlehem, obitelj.
Mi uz Krista ! Bogočovjek s nama.

To su dani kad se okupimo,
prekrižimo, uz blagdanski stol,
to su dani kada okitimo
Mi, srca, obiteljski bor.

To su dani kad se izmirimo.
Oprostimo, uz poljubac drag
To su dani kad nas obraduje
Tko zakuca, prekorači prag.

Zbor HKM Berlin otpjevao je ovom prigodom  10 božićnih pjesama. Te uputio na kraju i čestitku za Božić članovima Zajednice i cijelom udruženju.

Bilo ugodno na božićnoj zabavi u Zajednici …plesalo se, pjevalo, recitiralo, zabavljalo, družilo. I to do kasnih sati. S lijepim osjećajima koje ponesosmo iz Hrvatske zajednice, od njenih vrijednih, srdačnih i gostoljubivih ljudi, zaputismo se radosno u susret Božiću …

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elizabeta Kopic
Elizabeta Kopic
9 years ago

Za mene posebna radost bila je jer sam nakon dugi niz godina ponovo srela ljude koje stvarno nisam vidila jako dugo a znamo se još iz 1991godine pa tako i Vaska,Zdenku,Đurđu,Matu i Maricu,Marjana i mnoge druge.Bilo je stvarno jako,jako lijepo.Hvala organizatoru!