KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Dolovo-zaboravljeno selo”

Ivo Dorotić, 06.01.2015./Ima lijepih i idilični malih mjesta i na mom Braču. Neka su, kao Rasotica, raseljena i imaju samo dva stanovnika –  jednu Njemicu koja tu, kako kaže, uživa od gradske strke i buke sa svojim dragim (sa Kosova).

Imamo i najstarije mjesto na Braču maleni ali duhom veliki Škrip, koji ima dva muzeja-Muzej otoka Brač i Muzej masline, dvije prekrasne stare crkve kao i jedno prastaro groblje, ali i jednu Konobu, koja se zove K A M E N a pripada poljoprivrednom dobru Ivice i Svjetlane Mihovilović, kod koji smo bili više puta na ručak, ni nam bilo teško niti 38 km se provozat.

Konačno, bili smo pozvani na jematvu (branje grožđa), gdje smo upoznali jedne Engleze koji i maju kuću u Splitskoj. Pošto sam ja imao majicu od futsala, pitali su me dali je SD Croatia nastupala u Škotskoj, što sam potvrdio i bio ponosan da i Englezi znaju o nama, a naši cukuni to ne znaju iskoristiti.

U Škripu su pokopane i supruga i kćerka Cara Dioklecijana, jer ih je on prognao iz Splita zbog prelaska na katoličku vjeru. Njihov se grob zna, a gdje je Dioklecijan završio, pitanje je sad?Najvjerovatnije negdje u Jadranskom moru.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments