UPRAVNI ODBOR ZA TRI TJEDNA

Hrvatska zajednica dobila novog predsjednika ali ne i novi Upravni odbor

tekst i foto: Sonja Breljak
014Berlin/
Hrvatska kulturno-ujmetnička i sportska zajednica Berlin je održala redovitu izvještajnu i izvanrednu izbornu skupštinu.

Ovo …izvanrednu izbornu, došlo je s činjenicom da je cjelokupni Upravni odbor zajednice na čelu sa predsjednikom Ivanom Salopekom (Mira Kiš, Ivan Vidović, Duško Grgić, Ankica Prskalo, Zvonko Dužaić) još prije Božića, podnio ostavku.

Razlozi podnošenja ostavke Upravnog odbora Hrvatske zajednice leže u prevelikom radu i trudu te pritisku koji radi brojnih obaveza u organizaciji i radu Zajednice ima mali broj ljudi te u neangažmanu i neaktivnosti ostalih članova Zajednice.

Hrvatska zajednica ima 116 članova. Skupštini se odazvalo 46 članova i dva gosta.

Upravni odbor je podnio izvješće za 2014. godinu iz kojeg  se vidio vrijedan rad i dobri, pozitivni rezultati koje su načinili u jednoj godini, odnosno u polovini mandata. Organizirano je 27 raznih događaja među kojima su i Maškare, Martinje, Slavonska zabava, Dalmatinsko-lička večer, posjet Zajednice iz Wiesbadena, sudjelovanje na Prager Platzu ….

Članovi Hrvatske zajednice su bili i ostali vrlo zadovoljni radom i rezultatima Upravnog odbora pod vodstvom Ivana Salopeka te su nevoljko primili njihovu ostavku i izglasali razrješenje dužnosti. Nakon što je i kontrolor riznice potvrdio da tako dobro vođenu riznici kao što je to slučaj kod ovog Upravnog odbora nije vidio nikada, Upravni odbor je razriješen dužnosti te se pristupilo predlaganju za novu upravu. Što nije išlo jednostavno.

Ono što je dosadašnji upravni odbor prigovarao (neaktivnost članova) došlo je od izražaja i na ovoj skupštini kroz neprihvatanje kandidature od strane brojnih predlaganih za novog predsjednika Hrvartske zajednice.

Jedini predloženi koji se i primio kandidature bio je Željko Matić, svojevremeno tajnik i predsjednik Zajednice. O ovom prijedlogu se potom glasovalo pa je s 29 glasova ZA, 17 glasova PROTIV i 2 SUZDRŽANA, Hrvatska zajednica dobila u Željku Matiću, novog predsjednika.

Problemi su nastali kod pokušaja daljeg izbora članova uprave. Nitko se nije primio kandidature za dopredsjednika pa se  i nije moglo nastaviti dalje predlaganje i biranje.

Na kaju je prihvaćen  prijedlog novoizabranog predsjednika Matića da se skupština održi ponovno za tri tjedna kada će on predstaviti  tim s kojim bi radio, odnosno predložiti članove novog upravnog odbora i njihove funkcije.

Ovaj prijedlog je prihvaćen pa je nova skupština Hrvatske zajednice zakazana za nedjelju, 01. veljače u 16 sati. 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments