NA ČELU HRVATSKE – PREDSJEDNICA

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva iznesenim pred kraj izbornog dana, Kolinda Grabar Kitarović dobila je 50,43 posto glasova birača (1.093.925), a Ivo Josipović je dobio 49,57 posto (1.076.584 glasova).

– Dozvolite da čestitam na pobjedi novoizabranoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović. Imali smo napornu kampanju, sučeljavanja, ali demokracija je pobijedila. Pobijedila je u demokratskoj utakmici i zato još jednom čestitam.
Bit je demokracije da onaj tko dobije više glasova nosi pobjedu i kad je razlika u glasovima mala,
rekao je Josipović.

Novoizabrana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović zahvalila je svima koji su pridonijeli njenoj pobjedi.

Mnogi su mi govorili što ti to treba, ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti, ali ja se ne dam, ja se ne predajem i tako ću raditi i na boljitku Hrvatske. I bit ćemo jedna od najrazvijenijih i najbogatijih država Europe i svijeta. Idemo već večeras raditi, čeka nas veliki posao. Dosta je bilo podjela, svi ste vi moji, dragi moji hrvatski građani, ujedinimo se, idemo domovinu izvući iz krize idemo završiti put koji smo počeli pod prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom, idemo Hrvatsku odvesti u blagostanje. Borit ćemo se za hrvatske nacionalne interese jer ovo je Hrvatska, a ne regija i brinut ćemo o našoj Hrvatskoj, o našim ljudima, o umirovljenicima, nezaposlenima, blokiranima, mladima koji odlaze.
Mi smo ti koji ćemo zemlju izvući iz krize, Hrvatska to može i hoće i Hrvatska to zaslužuje. Dajem vam tri obećanja: od prve sekunde ću početi raditi za vas i za naš boljitak, idemo dalje zajedno bez podjela, kao ujedinjena Hrvatska jer Hrvatska može i hoće bolje, u potpunosti ću primijeniti svoj program za bolju Hrvatsku. Idemo se ujediniti, zajedno možemo puno bolje, 
rekla je između ostalog, Kolinda Grabar Kitarović nakon objavljenih, neslužbenih izbornih rezultata prema kojima je voljom većine birača izašlih na izbore, izabrana za predsjednicu Republike Hrvatske.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
Josip Mayer
9 years ago

Već sama poruka nam puno govori I ako su izbori bili naporni čovjek bi rekao smrtno mučni..pobjeda je odlučila..i ako vrlo tjesna.i.sam dosadašnji prjedsjednik RH Ivo Josipović je potvrdio protivničku pobjedu. Prema tome. Mi trebamo za budućnost.. Kolindu i ona nas.. sve zajedno..što je nedvojbeno. Hrvatska je dobila prvi puta u povjesti žensku osobu za prijedsjednika RH..odnosno prijedsjednicu. A zove se ..Gospođa.. Kolinda Grabar Kitarović..nova prijedsjednica RH.. Već sada joj želimo, sve najbolje.. puno zdravlja uspjeha i sreće,na njezinom daljnjem budućem putu,jer ona će to trebati u borbi skupa sa nama.. za bolju i uspješniju Hrvatsku,što joj od srca želim… Read more »

Hrvatski Branitelj
Hrvatski Branitelj
9 years ago

Bravo za ZENU, MAJKU, KRALJICU i sad HRVATSKU PREDSJEDNICU….

Dorotic Ivo
Dorotic Ivo
9 years ago

I sto sad, imamo lijepu ženu na ćelu Lijepe naše, koja ima iste ovlasti kao što je imao i Josipović i moči će napraviti ništa. Ustav se ne mjenja kako nekome padne napamet. Pogledajmo Njemce i Amerikance, koji imaju isti Ustav već 6o godina Njemci i 150 Amerikanci. A i naš Ustav nije loš, jer ga je radila prof. Ustavnog prava na Freie Universitet Berlin, Uta Limbach i prof okol iz K. Sućurca. Prof. Limbach je bila prva žena na će lu Ustavnog suda Njemačke i zu sve to majka troje djece i Senator za pravosuđe u 3 mandata u… Read more »