ZAŠTO DANAS MORAŠ IZAĆI

Piše: Antonio Gavran
I znam da sada dok ovo čitate sjedite u svome naslonjaču ne pomišljajući da uopće izađete na izbore jer rekli biste: Što se to mene tiče? Meni je dosta svega jer nitko mi neće ništa pametnoga donijeti.

Želim vas pitati jeste li vi odrastao čovjek?

Da, pitam vas smatrate li se odraslima, dobro ste razumjeli…

Ako je to zaista tako, zar ne bi kao punoljetne osobe morali imati svoj stav o svemu, pa makar se on ponekad i razlikovao od stavova vaših prijatelja, rodbine i ostalih državljana Hrvatske?

Stav je stav, pa kako god on izgledao! Ali stav nas stavlja u poziciju da možemo govoriti, isticati nepravdu jer smo se odlučili za neku od ponuđenih opcija. Iako one možda ne donose puno, ali imamo ono što imamo, a jedno moramo odabrati.

Odabirom jedne od dvije ponuđene opcije vi ste se odlučili za nešto. Hoće li to biti ispravno, vidjet ćemo nakon pet godina, ali ostankom kod kuće vi ste se odlučili da jednostavno ne želite sudjelovati u odabiru politike koja će nas idućih pet godina uspješno ili neuspješno voditi.

Imate li onda pravo idućih pet godina bilo što o stanju u našoj državi komentirati? Ako smatrate da imate onda ste teški licemjer, i ništa drugačiji niste od političara koji vam isto to licemjerje prodaju kao dio svojih predizbornih obećanja.

Oprostite, ali rekao bih također da ste dvolični, i to izraženo dvolični jer ne želite sudjelovati, ali želite kasnije pljuvati, tipično hrvatski…

Također bih se osvrnuo na pozivanja pojedinaca da na listiće upisuju imena drugih kandidata ili da ih prekriže. Što smo time dobili, kakav je otpor stvoren time što će 30, 50 ili 100 tisuća listića biti prekriženo kada će opet jedan kandidat iz ovoga kruga morati izaći kao pobjednik. Nije li onda besmisleno izgubiti svoje vrijeme kako bismo otišli i dali glas nepostojećem kandidatu.

I sam pripadam mladima i želim promijene ali ovo nije način, jer se kosi sa zdravim razumom. Biti političar znači imati svoj stav, uvijek i u svemu!

Stoga, izađite danas boje nisu bitne, radi se o našoj budućnosti, budućnosti vas i vaše djece. Ne propustite priliku nešto promijeniti! Ako je oboje u vašim očima zlo, od dva zla odaberite manje, ali ipak odaberite i onda sutra istoj toj osobi za koju ste glasali predbacujte krivnju za neke loše poteze, ovako zaista nemate na to pravo.

Budućnost je naša onakva kakvu ju sami izgradimo. Tvoj glas dio je te slagalice. Stoga, slušaj svoju savjest i odaberi ono što misliš da je bolje, a to ćeš najbolje odlučiti ako sam odlučiš.

Znaš točno što želiš, i koliko od toga tko nudi pa odaberi.

Ali nikako nemoj ostati kod kuće!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Morski čovik
Morski čovik
9 years ago

Ako se može sve rečeno sažeti u jednu rič onda je to BRAVO