FOTELJA VAŽNIJA OD PRAVDE?!

HČSP  NA PROSVJEDU U  STUTTGARTU: TRAŽIMO SABORSKU DEKLARACIJU O NEPRIZNAVANJU HAAŠKE PRESUDE
Iz izvješća HČSP-Europa/B.Jakeljić/
Stuttgart/Prema procjeni policije, u Stuttgartu se na uskrsni ponedjeljak, u organizaciji HČSP-Stuttgarta okupilo oko 650, a po procjeni nazočnih …između 800 i 1000 Hrvatica i Hrvata, koji su demonstrirali protiv skandalozne haaške presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču. Riječ je o do sada najmasovnijem hrvatskom prosvjedu u Njemačkoj nakon 1991. i političkom skupu sa zavidno velikim brojem hrvatske mladeži.
Na transparentima se moglo čitati:
– Wo bleiben Wahrheit und Gerechtigkeit? Kroatien 1991 Opfer – 2011 Aggressor? EU – Nein danke (Gdje su ostale istina i pravda? Hrvatska 1991 žrtva – 2011 agresor? EU – ne hvala)
– Veleizdaja ima ime i prezime:Ivo Josipović -1995./96. priredio nacrt zakona o suradnju s Haaškim tribunalom, Stjepan Mesić -haaški krivokletnik, Ivo Sanader / Jadranka Kosor – glasali 1996. i 2000. za izručenje generala, Ortaci: svi zastupnici (98) HDZ-a, SDP-a, HLSS-a, HSS-a, Jedini protiv: 4 zastupnika HSP i HČSP-a
– Ključna odgovornost je na službenom Zagrebu! Tražimo Saborsku deklaraciju o nepriznavanju skandalozne haaške presude a ne samo prazne rijeći!
Prosvjed je počeo uz puštanje pjesme s razglasa „Tko ste vi da o nama sudite“ a nakon kraćeg uvoda Marijane Krok koja je vodila program, hvatsku himnu je predivnim glasovima izvela ženska klapa „Filiae croatiae – Kćeri Hrvatske“ iz Stuttgarta.
Međunarodni tajnik HČSP Ivan Lozo je na njemačkom jeziku u oštroumnom i politički snažnom govoru, pozdravio njemačke goste i ne samo njih, već i nekoliko stotina Nijemaca koji su se slučajno nalazili toga poslijepodneva na glavnom gradskom trgu Schlossplatzt, te iznio razloge prosvjeda i zahtjeve Hrvata.
Nakon toga minutom šutnje odana je počast svima koji su položili svoje živote da bi mogla živjeti hrvatska država.
Lozo je u svom, desetak puta burnim pljeskom prisutnih prekidanom, govoru na hrvatskom jeziku, decidirano i agumentirano napao službeni Zagreb i ni najmanje nije štedio predsjednika i predsjednicu vlade RH. Između ostaloga je rekao da  se veleizdaja dogodila 19. travnja 1996. kada su svi zastupnici HDZ-a, uključujući i današnju predsjednicu vlade, SDP-a i svih ostalih stranaka, njih 98, glasovali za sramotni zakon o suradnji s Haaškim sudom i za izručenje branitelja, dok su protiv bila samo četiri pravaška zastupnika HSP-a i HČSP-a.
Podsjetio je na neke akcije HČSP-a u proteklih 15 godina u obranu digniteta generala i Domovinsko-oslobodilačkog rata te je Ustavni sud nazvao ortakom veleizdaje jer se do danas uopće nije oglasio a kamoli donio odluku na već prije 15 godina podnesen zahtjev stranke o pokretanju postupka ocjene ustavnosti zakona o suradnji s Haagom. Lozo je rekao da HČSP traži da Mesić i svi ostali, počevši od onih 98 zastupnika koji su 1996. glasovali za sramotni zakon, pravno odgovaraju i svoju nevinost u veleizdajničkom pothvatu dokažu pred sudom.
Nazočni su velikim pljeskom odobrili konstataciju da su najveći zločin učinile domaće Jude i izrodi na vlasti koji su spremni platiti svaku cijenu da bi se dodvorili zlatnom teletu Europske unije, jer da su oni tek omogućili da se pred nelegitimnim sudom sude oni koji su stvarali i branili modernu Hrvatsku državu.
Aklamativno je prihvaćen konkretni zahtjev stuttgartskih prosvjednika službenom Zagrebu kojim se traži da Sabor bez odlaganja, po hitnom postupku izradi i dade na glasovanje Saborsku deklaraciju o nepriznavanju haaške presude. Lozo je naglasio:– Ako naši sabornici nisu spremni to učiniti  to će služiti kao dokaz da oni nisu ni iznenađeni, ni zaprepašteni, ni šokirani haaškom presudom, već da je u potpunosti prihvaćaju, a narodu uoči izbora glume nešto sasvim drugo da bi zadržali svoje fotelje i ostali na vlasti.
Na kraju se veoma kritički osvrnuo na to da se neki pojedinci u Njemačkoj, koji su donedavno javno klicali Banskim dvorima i Pantovčaku danas žele nametnuti kao glavni organizatori prosvjeda potpore generalima u Njemačkoj i kanalizirati stvar u duhu službenog Zagreba. Konkretno je prozvao predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa, Miju Marića, te ga  javno optužio za  “jeftinu kupovinu  političkih bodova na drakonskim presudama generalima Gotovini i Markaču”.
Lozo se na koncu zahvalio udruzi „Volim Hrvatsku“ koja je javno podržala ovaj skup a riječi zahvale uputio je svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu stuttgartskog prosvjeda čije održavanje je prvi predložio mladi i agilni član HČSP-a iz Stuttgarta, Nikola Žaja.
Na prosvjedu je podijeljeno 500 letaka, tj. članak političkoga tajnika HČSP-a Luke Podruga “Gotovinu su osudili licemjerni Hrvati” …stoji između ostalog u Izvješću sa stuttgartskog prosvjeda što ga je organizirala HČSP  iz Stuttgarta.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
10 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Moj apel glasio bi za razliko od Gojka Borića:

Drage Hrvatice i Hrvati

izađite na ulice ma gdje bili u domovini i iseljeništvo kada uvidite da je to potrebno, ne samo u smislu Haškoga suda već i onda kada vidite razne nepodobštine vladajućih garnitura, i to složno kao što ste to nekada činili kod stvaranja Hrvatske države.
To je vaše demokradsko i hrvatsko građansko pravo.
Lp

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani Harry U EU pisati ćemo povjest zajednički sa ljudima, koji će biti spremni priskočiti u pomoć jedni drugima, svejedno koje nacije,vjeroispovjedi ili koju boju kože oni imali, svjesni toga da jedino na taj način mogu bolje preživjeti. Ulaskom Hrvatske u zemlje članice EU-e, više neće biti onaj predznak osim možda nekome u glavi, Srbin, Hrvati ili koja druga nacija neće se u prvom redu spominjati, već će se više govoriti o ljudima i njihovim umnim i znanstvenim vrednotama, njihovoj dobroti, znanju i sposobnostima, kreativnostima, koje se posebno vrednuju i ističu,i kao primjer i kao alternativa za buduća vremena. Uz… Read more »

harry
12 years ago

Poštovani sunarodnjaci u inozemstvu, vidim da se i kod vas vodi polemika, crveni, plavi i crni…. predložio bih Vam svima, da skupite snage i znanja, te pomognete rodnoj grudi, na ovakav način, kako pišete, hvala vam lijepo, ali nemojte pomagati. Cijenim svaku kutiju cigareta koja je stigla od Vas ’90.-ih godina..no danas trebamo vaše znanje, a ne političke spletke, toga imamo i ovdje napretek.. Pošto več dugi niz godina živite i radite u dalekom svijetu, a pogotovo oni koji su u EU…dajte nam jasan i glasan signal i poruku…trebamo li EU, što nas čeka u toj tvorevini…vaši sunarodnjaci se lome… Read more »

Josip Mayer
12 years ago

Poštovani gospodine Gojko Borić

I te kako Njemci to cijene
da se konačno o svemu zna istina pogotovo ulaskom Hrvatske među zemlje članice EU-e

Kamo li sreće za domaće i iseljeničke Hrvate da su već u ono vrijeme diljem Hrvatske-Evrope i Svijeta izašli na ulice, posebno nakon 1995 godine, kada su se pojavile prve korupcije i pljačke.
Danas bi se u Hrvatskoj puno lakše disalo ni krize ne bi padale građanima tako teško.

Uvjek i više puta, nameće mi se pitanje, što ste vi cijelo to vrijeme činili za to, da Hrvatima iz domovine i inozemstva na bolje ide.

Ivan Lozo - HČSP
Ivan Lozo - HČSP
12 years ago

Dajemo čitateljima do znanja da HČSP-a nije autor komentara na komentar gosp. Gojka Borića, već da se je netko iz samo njemu znanih razloga lažno predstavio kraticom naše stranke.

Komentar gosp. Borića je kontradiktoran, ali nije nam namjera ulaziti u javnu polemiku jer se nemožemo otisnuti dojmu da gosp. Borić piše po narudžbi.

Ivan Lozo, medjunarodni tajnik HČSP-a

hcsp
12 years ago

Boricu,malo ti je da branis izdajnicke HDZ-njare po Hrvatskom listu,pa si poceo zagadjivat svojim crvenim ispljuvcima i neovisne iseljenicke medije.Koliko ti je “Suzana””kanula” cim ih toliko branis?Pisi malo o revoluciji u Egiptu,tamo di si se rodio-na Sinaju,u “zbegu”!!!!Okani se HCSP-a!!!

Alles gutte,du roter Kmer..

gojko borić
gojko borić
13 years ago

Čista stranka prava i njerzin vanjskopolitički glasnogovornik ponovno “peru hrvatsko prljavo rublje” u inozemstvu . To nije dostojno hrvatskih rodoljuba . Zar gospoda u HČSP ne znaju da je Zakon o surasdnji s Haagom izglasan u Hrvatskom Saboru za vrijeme Tuđmanove vladavine ? Taj zakon obvezuje Hrvatsku na konkretnu suradnju bez fige u džepu . Sve ostale vlade morale su poštivati taj zakon . No potpuno je nešto drugo činjenica da je Šestorka prebacila pravosudnu mjerodavnost za “Bljesak” i “Oluju” na Tribunal u Haagu . To je politički zločin . Kasnije je i Sanaderova vlada morala poštivati tu odluku .… Read more »

Viktor Arbanas
13 years ago

To je previše tražiti od naših poštenih, težkim radom za branitelje izmučenih, siromašnih i iznimno pametnih ŠTEKERA u Saboru! Pa oni bi završili u ludnici kada ne bi dobili jasne upute za svako glasovanje u Saboru. Razmišljanje u službi je po život opasno!