MISLAV JE OZDRAVIO

tekst i foto: Sonja Breljak
0054Berlin/ – Mislav je ozdravio i uskoro smo svi nazad u Osijeku, podijelio je s nama ovu sretnu vijest Mislavom tata, Slaven Antolović.

Baš radosna vijest!

Sjetit ćete se, pisali smo više puta o tome a i uključili se u dobrotovornu akciju koju su u Berlinu s kraja prošle godine, pokrenuli “Brođani”.

Na fotografiji koju smo nedavno načinili u berlinskoj Mc Donalds Haus, su roditelji Ivana i Slaven Antolović i njihovo dvoje od troje djece -Mislav i Iskra. U Berlin ih je dovela Mislavova bolest, bolje reći, nada u ozdravljenje od te bolesti.

Naime, djačak Mislav Antolović bolovao je od teške bolesti, točnije, bio je jedini pacijent u Hrvatskoj s takvom dijagnozom – genetska bolest fankonijeva anemija koja uzrokuje prestanak rada koštane srži. Dječak je hitno trebao srodnika od kojeg bi stigla spasonosna, zdrava koštana srž. Roditelji  i brat ne bijahu na žalost, odgovarajući davatelji.

Spas za Mislava trebao je doći iz pupkovine novorođene, umjetnom oplodnjom, u Chicagu začete, sestrice Iskre. Rođena je 11.12.13 u 14 sati u Berlinu gdje je i nakon što je napunila šest mjeseci, i  obavljena transplatacija koštane srži. Pupkovina je sadržavala 70 posto potrebnih matičnih stanica a preostali postotak uzet je od Iskre.

Prije Božića smo posjetili Mislava, Iskru i njihove roditelje u privremenom smještaju za bolesnu djecu i roditelje u Ronald Mc Donalds Haus. Bili smo tu i onda, prije godinu dana, kad su “Brođani” donijeli novac ( 9840 eura) prikupljen za njihov i Iskrin boravak u vrijeme Mislavova liječenja.

A evo, sad nam se javio Mislavom tata s uistinu lijepim vijestima. Mislav je ozdravio i uskoro se vraća kući!

Danas je moja supruga Ivana Antolović održala drugo predavanja na medcinskom fakultetu u Berlinu studentima prve godine o tome kako smo se odlučili na ovakav postupak liječenja Mislava tj. o rođenju Mislavove sestre Iskre i umjetnoj oplodnji, uzimanju matičnih stanica prilikom poroda za transplantaciju Mislavu. Prvo predavanje je bilo u srpnju prošle godine.

Ovakav način za koji su nam pomogli dobri ljudi u Hrvatskoj i van nje smatra se najboljim mogućim načinom lijećenja bolesnika oboljelih od FA.

Još jednom …VELIKO HVALA svima na pomoći i potpori u borbi za Mislavovo ozdravljenje!

VELIKI pozdrav od Mislava.

Mislav je ozdravio i uskoro smo svi nazad u Osijeku!

Kakva radosna vijest!!!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments