ČLAN VIŠE

tekst i foto: Josip Mayer
Kako se  ono kaže …tko  ne voli životinje ne voli ni ljude! E sad, i ne mora uvijek ni biti tako …Konačno smo  nakon dugog razmišljanja … simo- tamo … hoćemo li si nabaviti još jednog kućnog ljubimca…ipak se odlučili na to. Obaveza je to i dodatna briga.  Tu su i godine. Našu mačkicu staru 18 godina, morali smo radi teške bolesti, dati uspavati. A nakon 17 godina uspavan je i naš prvi pekinezer …Đeki.. porijeklom iz Sisačko- moslavačke županije kojega smo u tijeku Domovinskog rata donijeli iz tog kraja.
Ove godine …nakon velike težnje posjedovati opet kućnog ljubimca …odlučili smo se ipak za pesića.  Put nas je vodio kroz internetsku mrežu, naravno sa željom i nadom da pronađemo takvoga peseka  koji nam se sviđa. S  njime je ipak lakše šetati i putovati …nego s mačkom …s obzirom da smo supruga i ja često na putu.
Tako odlučni …dobili smo opet člana više u obitelji,  točnije rečeno ovaj puta  pekinezera ženskoga roda. Supruga joj je odmah dala ime … po prvome, Đekiju …Đeni.  Đeni je porijeklom iz Gornje Bistre. Ima tek dva mjeseca.  Skače veselo simo -tamo …čovjek mora posebno da pazi da ga ne zgazi. Uvijek se rado igra s nama i nikada mu igračaka ni igre dovoljno …iako sam za druge ne želi biti ni postati igračka. I te kako se zna naljutiti!
0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments