BUDITE I VI

Članstvo Hajduka u Njemačkoj …napokon!

 autor teksta:  Robert Topić, dopredsjednik DPH Stuttgart e.V.

U srpnju prošle godine, potpisom ugovora sa HNK Hajduk Split, formirali smo prvu službenu bazu članstva Hajduka u Njemačkoj, točnije prvu van granica bivše države: DPH (Društvo prijatelja Hajduka) u Stuttgartu.

Udrugu smo sudski registrirali u Stuttgartu, gdje je održana i osnivačka skupština, međutim, od samog početka našeg djelovanja razmišljamo globalno, nikad regionalno. Iz jednostavnog razloga jer nam je prvobitni cilj, volonterskim radom aktivno promovirati i širiti članstvo u Hajduku, na njemačkim prostorima pa čak i šire.

Zašto smo se odlučili na taj korak?

Kao prvo, Hajdukovci su u Njemačkoj, a ima ih mnogo, do sada živjeli svoje Hajdukstvo u nekoj svojoj maloj enklavi odnosno u malom krugu. Danas, DPH Stuttgart svima nudi mogućnost, sredstva i priliku da se spoje s brojnim Hajdukovcima širom Njemačke, van osobnog okruženja, da se umreže sa istomišljenicima, da postanu dio velike hajdučke obitelji koja se sastoji od naših članova. Kako bi to realizirali, održavamo sastanke, koristimo brojne kanale za međusobnu komunikaciju, preko nekih redovito širimo informacije i vijesti vezane za DPH i naše razne aktivnosti, čak se organiziramo za odlazak na utakmice ako Hajduk igra negdje u “dohvatu”.

Kao drugo, članstvo u Hajduku je mnogima bilo poznato, a mnogima i ne. Veliki broj Hajdukovaca se čak želio učlaniti, ali nisu znali kako ili su formalni postupci za ispunjenje te želje bili ograničeni, barem sa područja Njemačke.

Sada je situacija sasvim drugačija, potpuno poboljšana, da ne kažem optimalna. Stvorili smo sve uvjete i maksimalno olakšali proceduru učlanjenja, Hajduku kao i potencijalnim članovima, tako da, sve u svemu, za navijača Hajduka u Njemačkoj više ne postoji razlog zašto nije ČLAN HAJDUKA!

Zašto uopće postati član Hajduka?

Smatramo da svaki Hajdukovac mora biti u posjedu članske iskaznice Hajduka koja je dokaz aktivne pripadnosti voljenom klubu, ali i znak potpore Hajduku u borbi za pošteni nogomet u Hrvatskoj! S time se razlikuje “pravi” navijač od “samog” simpatizera. Ne zaboravimo da, na kraju krajeva, i Hajduku članstvo znači puno, jer broj aktivnih članova je jedan od glavnih indikatora za ozbiljnost i atraktivnost kluba sa marketinskog aspekta. Uz to, veliko i pogotovo moćno Društvo prijatelja Hajduka u Njemačkoj diže ugled kluba na veću razinu, i upravo na tome radimo, na profesionalnom nivou.

Da smo na pravom putu, da ljudi prihvaćaju nas i naše vizije, to potvrđuju čiste brojke: 2014. zaključili smo s 300 aktivnih članova, u nešto manje od pola godine postojanja. Aktualno, nakon samo dva mjeseca u novoj godini, brojimo već 426 članova, s čime spadamo među veća Društva prijatelja Hajduka. Stagnaciju ne vidimo, nasuprot, no ne stajemo na tome.

Naglasimo da od tih 426 članova čak 66 dolaze iz Berlina, što ovaj grad čini najjačom podružnicom našeg DPH-a i svjedoči o ogromnom potencijalu njemačke prijestolnice!

Uskoro planiramo održati prvi službeni sastanak Hajdukovaca u Berlinu, na kojemu želimo predstavit naš DPH, članstvo u Hajduku, naše planove i pogotovo velike ambicije u Berlinu. Termin i lokaciju sastanka ćemo na vrijeme objaviti na ovom portalu, s time da Vas već sada pozivamo da nas posjetite na našoj službenoj web stranici www.dph-stuttgart.de, potražite nas na Facebook-u (www.facebook.com/dphstuttgart), informirajte se i saznajte više o nama! Obratite nam se putem emaila na info@dph-stuttgart.de, rado ćemo odgovoriti na Vaša pitanja.

SVI SMO MI HAJDUK, A BUDITE I VI!

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments