NAGRADA U PRAVIM RUKAMA

Večernjakovu domovnicu 2015. u kategoriji događaj godine, dobila je i zabava “Slavonijo u srcu te nosim” u organizaciji Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin.

tekst i foto: Sonja Breljak
300Bad Homburg/ –Nagrada je u pravim rukama, rekao je Ivan Bitunjac nakon što je kao predsjednik, u ime Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e.V. zajedno sa dopredsjednicom Elizabetom Kopić, primio u ruke Večernjakovu domovnicu, za zabavu “Slavonijo u srcu te nosim” kao najpopularniji događaj godine.

Pored zabave “Brođana” čitatelji Večernjeg lista koji provodi natjecanje izbora najpopularnijih iseljenika, istim su brojem glasova a time i Domovnicom nagradili i Ričičku noć iz  Frankfurta. U kategoriji događaj godine, odlukom žirija, nagrađena je Hrvatska noć, Frankfurt.

U ostalim kategorijama, nagrade su pripale:

358Najpopularniji sportaš– odlukom čitatelja je Ivan Perišić, nogometaš FC Wolfsburg a odlukom žirija: Tin Jedvaj, nogometaš, FC Bayer Leverkusen. U ženskoj kategoriji nagradu čitatelja i žirija dobila je: Iva Landeka, nogometašica, SV Jena.

Najpopularnija  amaterska sportska ekipa– Nagrada čitatelja: SD Croatia Bietigheim nagrada žirija: NK Pajde, Möhlin, Švicarska.

Najpopularniji glazbenik -nagrada čitatelja: Taz Soldo, pjevač, Reutlingen a nagrada žirija: Kristina Šop, glazbenica München.

Najpopularniji glumac – nagrada čitatelja: Alessija Lause, glumica, Berlin a nagrada žirija: Kristian Pandža, glumac, Gumerscbah.

Najpopularnija medijska osoba – nagrada čitatelja: Iva Burić Žalac,pjevačica i glumica, Köln a nagrada žirija: Katarina Tutavac, manekenka, Köln.

Dodjeljena je i posebna nagrada za doprinos na području kulture i sporta u hrvatskom iseljeništvu a dobio ju je: Miroslav Piplica, predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport iz Beča.

O ovom događaju, dodjeli Večernjakove domovnice u Bad Homburgu, opširnije, kroz riječ i fotografiju, donosimo sutra.
svi

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments