NA “SLAVONSKU” U ZAJEDNICU

I vi dragi čitatelji možete pomoći u radu Hrvatske zajednice Berlin -posjetite skoru Slavonsku zabavu!

tekst foto: Sonja Breljak
500Berlin
/ Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica organizira Slavonsku zabavu, u subotu, 25.04.2015. godine.

Početak je u 20,00 sati. Glazbeni gosti su skupina “Stari kamen”. Ulaznica je 10 eura.

A sve bliže informacije i rezervacije putem telefona Mire Kiš, nove predsjednice Hrvatske zajednice – 0173 39 85 453.

Prva je ovo prigoda za veću zabavu, ples i pjesmu u Hrvatskoj zajednici nakon korizme i Uskrsa.

O situaciji u Hrvatskoj zajednici, planovima i terminima, razgovaralo se  i na nedavno (prije Uskrsa) održanom sastanku na koji je nova uprava Zajednice pozvala predsjednike, odn0sno predstavnike drugih društava i udruženja koja u Berlinu okupljaju Hrvate. Odaziv je bio lijep, na sastanku su bili predstavnici Brođana, Tijarice, HDZ-a, košarkaša, SD Croatije, Hrvatske škole, Hrvatske katoličke misije, Saveza hrvatskih društava, Hrvatskog svjetskog kongresa.

Na ovaj susret je predsjednica Hrvatske zajednice Mira Kiš pozvala predstavnike drugih društava radi upoznavanja s novom upravom Zajednice kao i upoznavanja sa stanjem u Zajednici te planiranim terminima i događajima. Pored skore Slavonske zabave, Hrvatska zajednica sudjeluje i na Festivalu nacija, na Prager Platz, 29., 30. i 31. svibnja.

Mira Kiša je upoznala okupljene predstavnike hrvatskih udruženja i sa stanjem u ovom društvu, visokom stanarinom unajmljenog prostora kojeg Zajednica koristi, te time izazvanog svojevrsnog pritiskom radi kojeg uprava i članstvo  ovog društva moraju raditi i funkcionirati kao da se radi o ugostiteljskom objektu, kako bi prikupili, zaradili novac za stanarinu, posebno i za one, ljetne mjesece kad je dosta Hrvata u domovini te se i ne isplati (i nema kome) organizirati zabave i događaje u tom periodu.

Predssjednica Zajednice je ovom prigodom pozvala druga društva na suradnju i pomoć Zajednici, zahvalila na pomoći Brođanima koji su darovali ozvučenje i dva mikrofona, te kao pozitivno spomenula kako se i članovi HDZ-a odnedavno dva puta tjedno u prostorijama Zajednice, okupljaju i igraju stolni tenis.

Hrvatska zajednica će uskoro prijaviti i jedan projekt Uredu za Hrvate izvan domovine u nadi da će projekt biti financiran a potražit će se i mogućnosti kako bi pomoć u organizaciji i financiranju prostora i aktivnosti Hrvatske zajednice, mogla doći i iz kojih drugih izvora.

Za dobar početak, novoj upravi Hrvatske zajednice, možete i Vi pomoći, dragi čitatelji. Vi koji živite u Berlinu, posjetite skoru (25. travnja) Slavonsku zabavu.

Pored glezbe “Starog kamena” te domaćim kulinarskim specijalitetima iz kuhinje ovog udruženja, uživat ćete i u slavonskim plesovima u izvedbi  folklora Hrvatske zajednice kojeg vodi Ankica Prskalo. 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments