MARICA BODROŽIĆ U SÜDOST EUROPA

U petak, 08. studenog u 18 sati je u prostorima Südost Europa Kultur e.V. (2. OG), na adresi  Großbeerenstr. 88, 10963 Berlin,  predstavljanje i čitanje iz knjige spisateljice Marice Bodrožić.  Knjiga nosi naslov ‘Mein weißer Frieden’.

Marica Bodrožić je rođena u Zadvarju, 1973. godine, preselila 1983. godine u Hessen a danas živi kao spisateljica u Berlinu. Piše pjesme, priče, propovjetke i eseje.

Za svoje knjige je primila brojne nagrade.

Moderacija večeri u Südost Europa: Tobias Schwartz.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola Bašić
Nikola Bašić
9 years ago

A joj,što o Marici Bodrožić piše poznati novinar i pub- licist Gojko Borić u Hrvatskom tjedniku od 23. travnja 2015., citiram:”Maržnja i neznanje Marice Bodrožić o Hrvatskoj su toliki da umjesto Salona piše Solana(a riječ je o gradu Solinu, stari rimski naziv,m.o.)”…… i još samo ovo:”U svome putopisu Bodrožić ne može izbjeći ljevičarsku ideološku ograničenost,neshvat- ljivo velike predrasude i krive prosudbe tako tipične za one koji ne mogu preboljeti propast svoje Jugos- slavije. Najgora je činjenica da Bodrožić preuzima gotovo sve klišeje srpske i jugonostalgičarske propagande o dr. Tuđmanu i Hrvatskoj, a posebno je smeta što su Srbi U Hrvatskoj… Read more »