HODOČASTILI KRALJICI SLOBODE

tekst i foto: Sonja Breljak
036Berlin/ Crkvu Maria Frieden ispunili su  brojni vjernici netom prošlog prvog četvrtka u mjesecu kad se uobičajeno hodočasti na ovo jedino hodočasničko mjesto u Berlinu.

Ispunili su je i brojni hrvatski vjernici koje je s par rečenica i na hrvatskom jeziku na početku, pozdravio papinski nuncij, dr. Nikola Eterović, gost i predvoditelj misnog slavlja.

Misnom slavlju je koncelebrirao i fra Radoslav Tolić iz Hrvatske katoličke misije Berlin.

Crkvena zajednica Maria Frieden,  pod nazivom Marija, kraljica slobode, postoji od 1919 godine i svojim imenom podsjeća i na kraj prvog svjetskog rata. U crkvi je vrijedna Marijina statua, umjetnički rad  Wernera Gailisa   te slika  Madonna vor Stacheldraht und Trümmern mit Paulus und Petrus,od nacista progonjenog umjetnika  Otta Dixa, nastala 1945. u zarobljeništvu. 

O zaštitinici crkve, o zagovornici ljudi, o posrednici slobode, o Mariji, kraljici mira i slobode i o današnjoj situaciji u svijetu, ratovima i progonima i potrebi i težnji za slobodom, govorio je tijekom propovijedi i papinski nuncij dr. Nikola Eterović te na kraju misnog slavlja okupljenima udijelio i papinski blagoslov.

Nakon misnog slavlja druženje vjernika je nastavljeno U župskoj dvorani.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dubravka
Dubravka
8 years ago

Sve su Nikoline propovijedi , jednom riječju- prekrasne.