NAŠI U KOMISCHE OPER

Martina Mikelić i Ivan Turšić u “Carmen” Georgesa Biseta

tekst i foto: Sonja Breljak
041Berlin/ Od 01. kolovoza, od početka nove programske sezone, član berlinske Komische Oper je i naš tenor Ivan Turšić. Već smo pisali o tome, Ivana upoznali te ga i predstavili našim ljudima za nedavne Slavonske zabave u Hrvatskoj zajednici. Bilo je lijepo, Ivan je drag i jednostavan čovjek pa nam malo tom prigodom i zapjevao a nije mu bilo teško i za nedjeljne mise svratiti na kore bazilike svetog Ivana te malo zapjevati s crkvenim zborom. Iako ugovor s Komische Oper teče tek od 01.08.,i do tad je još zvanično člaan opere u Hannoveru,  probe već traju a i u kratkom vremenu koliko je Ivan Turšić u Berlinu, već je na pozornici i prva predstava u kojoj pjeva – Carmen!

S velikim zadovoljstvom prihvatismo poziv na premijeru novog postavljanja Carmen u Komische Oper. Ivan Turšić u ovom komadu izvrsno pjeva ulogu Remendada.

No, pored toga, posebno  iznenađenje stiglo je i u liku Carmen. Naime, ovu ulogu, u sasvim modernoj “Carmen” prema viđenju redatelja Sebastiana Baumgartena,  nosi naša Martina Mikelić.

Martina  je rođena u Splitu, studirala pjevanje u Beču gdje  je od 2009. godine i angažirana u bečkoj Volksoper. Martina se spletom okolnosti, otkazivanja poradi bolesti od strane planirane pjevačice, zasluženo  našla na pozornici berlinske Komische Oper.

Publika je na kraju predstave velikim pljeskom nagradila cijeli ansambl a posebno i naših dvoje pjevača. Izvrstan deby!

Predstavu je pratio i po završetku našim pjevačima na uspjehu čestitao, veleposlanik RH u Njemačkoj Ranko Vilović sa suprugom Ivankom.

Izvedba “Carmen” u Komische Oper je ponovo 14.05.2015.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments