KOMENTAR TJEDNA

Komentar na tekst “Postoje komparativne prednosti”
Katica Kiš/ 20.05.2015./ Halo Dražene, vrlo konstruktivan i tematski uvjerljiv članak.

Koncentrirali ste se na one privredne grane, koje su realistične za razvoj privrede u Hrvatskoj. Potrebno je samo zeleno svjetlo od političara, te podrška raznih projekata u ovim granama, napose poljoprivredi i stočarstvu.

Osim toga, mislim da je još potrebnije preodgojiti razmišljanja mlade radne snage u Hrvatskoj. Ako mladi ne mogu dobiti onaj posao za koji su se školovali, trebali bi prvo uzimati „bilo kakav“ posao, jer niti jedna vrsta posla nije ispod „ljudskog dostojanstva“. Uvijek je bolje bilo što raditi i privređivati za svoj „kruh svagdašnji“, nego biti na teret društvu i obitelji.
Sjećam se svog prvog posla u Njemačkoj . Radila sam kao običan radnik u jednoj njemačkoj tvornici, a moja prva mjesečna plaća iznosila je tada 300,– njemačkih maraka.

Možda bi se ljudi u Hrvatskoj trebali ugledati na one koji rade u inozemstvu i prihvatiti se posla, bilo kakvog. U domovini ima, hvala Bogu, dovoljno plodne zemlje koja čeka da se obrađuje. Tada će se stopa nezaposlenosti znatno smanjiti.

Plan „B“ je iseljavanje stručne radne snage širom svijeta, koje donosi pojedincima dobru zaradu, ali Hrvatska država ovim mnogo gubi.

Lijepi pozdrav
od
Katice

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments