OPET PRVO “LIVNO CHICAGO”

Pobjednik 27. malonogometnog turnira SD Croatije Berlin je, kao i prošle godine, ekipa Livno Chicago.

tekst i foto: Sonja Breljak
130Berlin
/ Šesnaest malonogometnih ekipa borilo se tri dana u sportskoj dvorani Kiriat Bialik u Wedellstraße (Lankwitz) u okviru tradicionalnog, ove godine 27. po redu Pfingst turnira u organizaciji berlinske SD Croatije.

Titula najboljeg i pobjednički pokal te nagradnih 300 eura, pripali su, kao i prošle godine, ekipi Livno Chicago. Drugo mjesto, pokal i 200 eura osvojila je ekipa Restaurant Marjan Grill a pokal i 100 eura za treće mjesto, primila je ekipa Mastiok 1. 

U polufinale  su se plasirale ekipe: Mastiok 1, Restaurant Marjan Grill, Livno Chicago i Cocktailbar Knutschfleck.

Prva polufinalna utakmica između ekipa Marjan Grill i Mastiok 1 završila je rezultatom 3:0 a drugi polufinalni susret između ekipa Livno Chicago i Coctailbar Knutschfleck rezultatom 1:0. Za treće mjesto su se potom, između poraženih u polufinalu, izvodili udarci sa sedam metara. Od ekipe Cocktailbar Knutschfleck tom je prigodom bila uspješnija ekipa Mastiok 1 kojoj je time pripao pokal za treće mjesto. Za prvo mjesto se dva puta po deset minuta vodila zanimljiva utakmica između ekipe Livno Chicago  i ekipa Restaurant Marjan Grill. Livno Chicago je pobjedilo uvjerljivim rezultatom od  3 :0.

Zanimljivo je da su za drugoplasiranu ekipu Restaurant Marjan Grill nastupili gosti iz Vinkovaca, među kojima je i Mladen Križanović koji je za vinkovačkog prvoligaša, Cibaliu, odigrao preko 200 utakmica.

Gosti iz Vinkovaca nisu eto osvojili prvo mjesto u Berlinu, no pored pokala za drugoplasiranu ekipu, kući u Vinkovce nose i pokal za najboljeg vratara koji je pripao Josipu Bertiću te pokal za najboljeg strijelca i najboljeg igrača turnira, koji je osvojio Marin Lesajić. A u svakom slučaju nose i poziv i dobrodošlicu za idući malonogometni turnir u Berlinu.

Pokal za fair play je pripao ekipe Mastiok 2.

U pauzi prije polufinalnih susreta, nastupili su i juniori SD Croatije. Za dvije ekipe koje su u susretu i izvođenju udaraca s bijele točke, pokazale isto, zavidno umijeće, zaigrali su: Leo Luig, Mario Mlinar, Roko Polić, Ivan Klišanin, Marko Delić te Luka Grubišić, Antonio Markov, Sandro Vuković, Marko Mijić i Ivan Petrić.

Tradicionalno dobro organiziran malonogometni turnir SD Croatije posjetilo je u tri dana održavanja, dosta berlinskih Hrvata koji su, posebno na finalu, ispunili sportsku dvoranu kao i dvorište ispred gdje su uz osvježenje imali priliku kušati i specijalitete s grila.

Berlinska Croatia organizira uskoro, 4. i 5. srpnja 2015., i 10. po redu Turnir svetog Ante, na stadionu Bosestra. 21, 12103 Berlin.

Prijave ekipa se mogu izvršiti kod predsjednika SD Croatije, Josipa Begića na telefon 0178/202 19 10 i kod dugogodišnjeg člana SD Croatije, Mate Omazića na telefon 0177/564 33 36.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments