U SLAVU SUŽIVOTA

tekst i foto: Sonja Breljak
002Berlin
/ U netom prošlo, subotnje prijepodne, posjetili smo članove Hrvatske kulturno-umjetničke i športske zajednice Berlin e. V. koji sudjeluju na ovogodišnjem, 30. po redu Festivalu nacija na poznatom Prager Platzu u berlinskoj općini Charlottenburg-Wilmersdorf.

Uživali smo u pjesmi i plesovima folkloraša Zajednice koji su, u lijepim nošnjama, predvođeni i podržani voditeljicom folklora, Ankicom Prskalo, otvorili subotnji kulturni program Festivala. Program je pratila i Mirjana Božić, ministrica-savjetnica u Veleposlanstvu RH.

Predsjednica Hrvatske zajednice Mira Kiš, ispripovjedala nam je da je u petak, prvoga dana trajanja Festivala, štand Hrvatske zajednice posjetio  i gradonačelnik općine Charlottenburg-Wilmersdorf, Reinhard Naumann u pratnji predstavnika drugih država, sudionika Festivala, među kojima su bili i predstavnici Veleposlanstva Republike Hrvatske u Njemačkoj.

Festival nacija demonstrira miran zajednički život preko stotinu različitih nacija koliko ih živi u ovoj općini. Zemlja gost ovogodišnjeg Festivala nacija je Izrael.

Program festivala nudi bogatstvo kultura na pozornici a isto tako bogatu gastronomsku ponudu koju i ove godine svojim folklorom i štandom upotpunjavaju i članovi Hrvatske zajednice.

Hrvatska zastava vije se na vjetru ponad štanda Zajednice. Brojni se na ovom štandu okrijepe, kušaju domaće specijalitete ili progovore koju hrvatsku riječ.

Festival nacija traje tri dana. Posljednjeg dana, u nedjelju, 31. svibnja posjetite Prager Platz i Festival nacija te štand Hrvatske zajednice, od 13 do 22 sata, U Bahn 9 Güntzelstraße.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments