OLUJA PODJELE - Hrvatski Glas Berlin

OLUJA PODJELE

piše: Ivek Milčec
podjelaU utorak, 4. kolovoza u Zagrebu će se povodom 20. godišnjice Oluje održati svečani, pobjednički mimohod oružanih snaga RH a dan kasnije već tradicionalna svečanost na Kninskoj tvrđavi.

Umjesto zajedništva, jubilarna proslava pobjede nad velikosrpskom Miloševićevom četničkom soldateskom podijelila je stranke i političare a time i hrvatski narod. Adeze marginalizira zagrebački mimohod i daje prednost Kninu u čemu ga slijede i podupiru stranački bojovnik Josip Đakić, vjerojatno doživotni predsjednik HVIDRE, pobunjeni šatoraši Glogoški i Klemm, general Rojs i njegva pajdašija.

Marginalizacije i otpora tj. svojevrsnog bojkota sigurno ne bi bilo da je sada Adeze na vlasti, ali budući da su omrznuti Milanović i vladajuća Kukuriku koalicija u poziciji da odlučuju  treba prema zamisli Karamarka, dr. Kovača, Brkića, Butkovića, Jandrokovića i ostalih, koliko god je to moguće bojkotirati i iz toga izvući što više bodova u ovoj predizbornoj godini.

Ovim povijesnim mimohodom  kojem će prisustvovati veliki broj stranih diplomata i vojnih predstavnika Hrvatska može samo dobiti a nikako izgubiti. Vodeća oporbena stranka i neke beznačajne građanske udruge predbacuju organizatorima da će svečani mimohod stajati hrvatske porezne obveznike  16 milijuna kn što je sitnica u odnosu na opljačkane i pronevjerene milijarde narodnog novca u čemu su itekakvog udjela imali istaknuti članovi ili simpatizeri sada oporbenog Adezea.

Naravno, i Kolinda Grabar Kitarović favorizira proslavu u Kninu u kojem se očekuje preko 200.000  Adezeovih istomišljenika kojima je glavna zadaća što glasnije zviždanje “nenarodnoj vlasti” i gromoglasno pljeskanje Karamarku, Kolindi i i crkvenim dostojanstvenicima. Takvim ponašanjem proslava u Kninu mnogo gubi, ali tko mari za  to jer  najvažnije je mobilizirati članove i istomišljenike i na neki način uživati u vrijeđanju političkih protivnika.

Prodavači pečene janjetine već sada zadovoljno trljaju ruke a isto tako i vlasnici kafića, birtija i restorana, ali i onih koji bez fiskalnih blagajni toče žesticu na livadi ili pored puta.

Dakle, dvadeseta godišnjica Oluje u Kninu prema mnogim pokazateljima pretvorit će se u protuvladino tj. SDP okupljanje a vješto će se, koliko  god je to moguće, izbjeći podatak da je izgradnju nove  velebne kninske crkve obilno financirala sadašnja “nenarodna” vlast.

Predsjednica Grabar Kitarović vrlo često, gotovo svakodnevno, u svojim nastupima među koje se ubrajaju i “javni radovi” (lijepljenje pločica, ribarenje, žetva itd.) ističe potrebu svehrvatskog zajedništva. Isto tako vrlo često zabada svoj nos u vladine poslove koji nisu u njenoj nadležnosti pa se stječe dojam da sve više postaje konfliktna osoba koja nastoji gdje je god to moguće podmetnuti nogu vladajućoj Kukuriku koaliciji a pogotovo premijeru Milanoviću. U zadnje vrijeme i predsjedniku Sabora.

Zna se, da je ispočetka bila protiv vojnog mimohoda u Zagrebu i time se aktivno angažirala u predizbornoj kampanji Adezea jer je dužnik Tomislavu Karamarku bez čije potpore ne bi nikad postala predsjednica RH. Veliki dužnik je i biračima iz susjedne BiH bez čijih glasova ne bi postala pobjednica predsjedničkih izbora. Znači, mora početi vraćati dugove a to će najbolje moći u predizbornoj kampanji zaboravljajući pritom da je predsjednica svih hrvatskih građana bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju ili ne pripadaju.Umjesto da iskoristi svoj položaj i autoritet u smirivanju uzavrelih međuhrvatskih strasti i optužbi, kao vrhovni zapovjednik Hrvatskih oružanih snaga nevoljko pristaje na svečani, pobjednički mimohod u glavnome gradu Lijepe naše.

Svakom svjesnom građaninu naše države  jasno je da smo oslobođenjem Knina zauvijek zgazili glavu fašističkoj četničkoj nemani i da hrvatski stijeg treba na kninskoj tvrđavi ponosno i zauvijek se viti te da bi baš on trebao, na neki način, biti garant svehrvatskog zajedništva.

Korištenjem Knina i proslave Oluje u obračunu s političkim protivnicima, ne samo da se sve više polarizira hrvatsko nacionalno biće nego se  pokušava stvoriti mit da  ta veličanstvena svehrvatska pobjeda pripada  isključivo Adezeu  jer je ova sadašnja a pogotovo ona Račanova (2001 god.) “nenarodna vlast ionako bila protiv stvaranja slobodne i samostalne Hrvatske”.

Jasno, to vrijedi i za one oni koji za nju glasaju, a to je gotovo polovica hrvatskih birača. Takvim Adezeovim stavom oni su protudržavni i protuhrvatski elementi koje bi,  pobijedi li na skorim parlamentarnim izborima Domoljubna koalicija, mogli postati predmet najavljene Karamarkove lustracije. Kaj god!

Svaki domoljub i lojalan građanin naše zemlje pozdravit će organizatore, učesnike i goste velikog, pobjedničkog mimohoda u Zagrebu, ali isto tako i podizanje hrvatskoga stijega na kninskoj tvrđavi.

Isto tako, sjetit će se svih onih koji su za nas položili svoje živote na oltar domovine. Jasno, treba odati počast i vječnu zahvalnost hrvatskim ratnim vojnim invalidima, zatočenicima srpskih kazamata i svim stradalnicima Domovinskog rata.

Samo tako možemo učvrstiti i sačuvati svehrvatsko zajedništvo jer sve drugo vodi u još veće podjele, svađe i neslogu. Nemojmo patiti od nekakvog velikog hrvatstva je svatko je na svoj način velik tko doprinosi boljitku vlastitog naroda.

Nikada ne ću zaboraviti riječi Vinka Nikolića, političkog emigranta, intelektualca i zastupnika u Županijskome domu hrvatskoga Sabora:

-Gospodine Milčec, pitate me tko je ili kakav bi trebao biti veliki Hrvat? Ma, nema velikog i malog Hrvata. Hrvat jesi ili nisi. Sve ostalo obične su političke ili crkvene izmišljotine!!!

Related Post

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Josip MayerIvek MilčecJOŽA Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Josip Mayer
Guest
Josip Mayer

Dragi moji prijatelji

Žao mi je da autori više ne komuniciraju sa svojim komentatorima,jer komentiranje ne znači svađanje,već napredak ljudskog sporazumljevanja.,tj.. i šutnja znači nešto..
Jer tko piše i govori javno, treba moći izdržati u javnosti i otpor onih drugačijeg razmišljanja.

Isam smatram mi smo tu da sijemo mir i dobro, ljudi smo,tko nešto radi može i pogriješiti.

Ivek koliko je meni poznato Samoborci piju vino zlonci,pa bi bilo ne shvatljivo,da mi dva u Saoboru pijemo kavu.

Ivek Milčec
Guest
Ivek Milčec

Poštovani prijatel,
u pricipu ne komentiram komentare pa neću ni Vaš. Želim Vam puno zdravlja,a možda se kad sretnemo i popijemo kavu u Samoboru.

JOŽA
Guest
JOŽA

Poštovani prijatelju,
dobro je što je ovo i ovako napisano, no kada sam pročitao ne osjećam se dobro.Dapače.
Osim rečenice časnoga Vinka Nikolića sve ostalo nije vrijedno odgovora, a svadljiv nisam. P