DOPRINOS ZAJEDNIŠTVU

Širi se naša rubrika Poezije – Goran Gatalica, novi suradnik

SLIKA GORAN GATALICA (1)– Poštovani, drago mi je da Vas mogu kontaktirati i svojim radovima, poezijom, pridonijeti zajedništvu među Hrvatima u inozemstvu i onima u domovini. Drago mi je da ovdje ima već i kolega mi po peru koji su mi i osobni prijatelji ili vrli kolege poput gospodina Roka Dobre ili gospodina Ivice Smoleca. Svima u Hrvatskom glasu Berlin svako dobro, od srca želim, piše nam Goran Gatalica, naš novi suradnik u rubrici Poezija te šalje kratki životopis i prve stihove.

Uzvraćamo dobrodošlicom.

Goran Gatalica, rođen je 1982. godine u  u Virovitici.

Diplomirao je fiziku i kemiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu nakon čega upisuje doktorski studij atomske i molekularne fizike s astrofizikom.

Poeziju, haiku i prozu objavljuje u domaćim i međunarodnim književnim časopisima i zbornicima i antologijama. Više je puta nagrađivan u domovini i inozemstvu. 2014. god.

Ogranak Matice hrvatske Daruvar objavio mu je prvijenac, stihozbirku „Krucijalni test“, koja je 2015. ovjenčana i godišnjom nagradom Dana hrvatske knjige „Slavić“, za najbolji knjigom objavljeni prvijenac u 2014. godini.

Član je Društva hrvatskih književnika u Zagrebu, gdje živi i radi.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments