Uspjeh mladog gitariste

PRVA NAGRADA  LIONS  KLUBA ZA MARIA RAIČA

Sonja Breljak
foto © Sonja Breljak

Mladi gitarist hrvatsko-poljskih korijena, Mario Raič, odnedavno student prve godine Visoke glazbene škole u Kasselu, osvojio je na natjecanju u Berlinu, vrijednu nagradu. Naime, Mario Raič je sudjelovao na natjecanju gitarista što ga svake godine organizira poznati Lions Club International. Natjecanje je održano u prostorima Visoke glazbene škole Hans Eisler u Berlinu.

– Prijavio sam se na ovo natjecanje na nagovor prijatelja. Bilo je gitarista iz Berlina, Brandenburga i Vorpommerna. Svirao sam tri djela, rekao nam je zadovoljno Mario Raič nakon završenog natjecanja. Prvo mjesto  na  ovom  uglednom natjecanju,  odnosno priznanje  „Lions Preis“, donijelo  je našem glazbeniku i novčanu nagradu u vrijednosti od 1000 eura. Nakon ovog uspjeha, Mario Raič će sudjelovati i na natjecanju Lions Club International na razini Njemačke,  a potom bude li po rezultatima uspješan kao na berlinskom natjecanju  i onom europske razine koje će se održati u Italiji.

Mario Raič je pored uspješnog studija klasične gitare u Kasselu, angažiran i kao član berlinskog  glazbenog pop sastava „Stari kamen“ s kojim će upravo za vikend nastupiti na jednoj zabavi Hrvata u Kasselu. U ovom gradu je odnedavno angažiran i u  vođenju  folklorne grupe pri tamošnjoj Hrvatskoj katoličkoj misiji što je nastavak i produžetak bavljenja folkorom čije prve korake je napravio u Hrvatskoj katoličkoj misiji Berlin. Glazba u svim oblicima, vidovima i pravcima, veliki je i važan  sadržaj života  Marija Raiča. Ne čudi onda da intenzivno bavljenje, odricanje, vježbanje i trud daju tako dobre rezultate koji se iskazuju i na uglednim natjecanjima poput ovoga u organizaciji njemačkog odjeljka Lions Club International.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments