Sopranistica Evelin Novak na koncertu u Staatsoper

NAKON MILANSKE “SCALE”- PONOVNO  U MATIČNOJ KUĆI

foto: © Sonja Breljak

piše: Sonja Breljak

Prošlonedjeljni koncert u Državnoj operi  Unter den Linden, ispunio je do posljednjeg mjesta prelijepu dvoranu Apollo. Bio je to sedmi po redu, takozvani „Brunchkoncert“ pod nazivom „Čarobna opereta“.

Nastupio je orkestar akademaca, mladih glazbenika pri poznatom orkestru Staatskapelle Berlin. Uz orkestar izvrsnih mladih glazbenika nastupili su i  mladi operni pjevači, bas Rosen Krastev iz Bugarske i tenor Abdellah Lasri  iz Maroka  te soprani Rinnat Moriah iz Izraela  i  Evelin Novak iz Hrvatske. Svi glazbenici, članovi su Opernog studija Državne opere. Pod ravnanjem dirigenta Borisa Anifantakisa, izvedene su arije iz poznatih djela Johanna Straussa, Jacouesa Offenbacha i Emericha Kalmana. Publika je uistinu uživala u razigranoj i svježoj, mladenačkoj izvedbi poznatih arija te je na kraju mlade pjevače pljeskom i u više navrata vraćala ponovo na scenu, iznudivši i glazbeni dodatak.

foto: © Sonja Breljak

Podsjetimo, mlada sopranistica, Hrvatica Evelin Novak, nakon završene Glazbene visoke škole u Stuttgartu, od prošlog je ljeta članica Internacionalnog opernog studija Državne opere u Berlinu. Izvrsne izvedbe naše sopranistice, topli glas koji ne preza ni od najtežih uloga i glasovnih izazova „zapeo“ je za  uho poznatom dirigentu i pijanistu, glazbenom ravnatelju Državne opere u Berlinu,  Danielu Barenboimu. Tako  je Evelin Novak postala stanovnica njemačke metropole na radost brojnih glazbenih sladokusaca i Hrvata iz Berlina koji s pozornošću prate rad i razvitak ove izvrsne glazbenice koju je svojevremeno  glazbeno poučavala profesorica opernog pjevanja Dunja Vejzović.

Mlada Evelin Novak se netom prije koncerta u Berlinu, vratila iz Milana gdje je nastupila u poznatoj milanskoj „Scali“- Takozvani „brunch“  je poseban, svečani koncert s orkestrom uvijek namijenjen manjem krugu,  točno određenom broju posjetitelja. Ovo je koncert mladih pjevača, jedan operetni koncert,  pjevane  su polke i poletne arije, rekla je Evelin Novak nakon koncerta i zadovoljno nam povjerila.-  Prije ovoga sam bila  u Milanu, imala sam koncert upravo u Scali. Poslala me je tamo berlinska Opera.  I na to sam jako ponosna. Sad pripremam Travijatu koja će biti izvedena na ljeto, najavila je  Evelin Novak nakon vrlo uspješnog nedjeljnog koncerta u berlinskoj Državnoj operi kamo se, kao doma, netom vratila iz Milana.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments