HUMANOST “BROĐANA” NA DJELU

tekst i foto: Sonja Breljak
144Berlin/ U netom prošlo nedjeljno popodne smo u prostorijama  Zavičajnog kluba “Brođani” Berlin e.V.  U tijeku je sastanak  ovog udruženja, prvi u ovoj godini.

Sastanak se održava uoči skore humanitarne zabave  “Veseli se Posavino” koju, 06. veljače, ovo udruženje organizira po petnaesti puta.

Sve teče po planu, rezerviranje dvorane, najave, glazbeni gosti, prodaja ulaznica …

Dogovaraju se konkretna zaduženja. Brođani imaju 25 godina (upravo ove godine je ta srebrna obljetnica) dugo iskustvo u humanitarnom radu te dogovor oko zaduženja ide brzo. Najteže ide s pronalaskom i zaduženjem (mlađih) konobara koji će tu večer posluživati oko 400 gostiju.

149Bio je to i s puno emocija ispunjen sastanak Zavičajnog kluba “Brođani”. Sastanak je vodio predsjednik Brođana, Ivan Bitunjac i to nakon, prije nešto više od mjesec dana, obavljene teške operacije na plućima. Svaka čast. Natjeralo je to suze na oči članova kluba koji su cijelo vrijeme s pažnjom i brižno pratili razvoj situacije i zdravstveno stanje njihova (i našeg) predsjednika i prijatelja.

Na sastanku je podneseno izviješće o upućenoj humanitarnoj pomoći što je i bit rada ovog udruženja. Brođani su uplatili  dvije tisuće eura  Zlatnom cekinu, Poliklinici za rehabitlitaciju i odgoj djece u Slavonskom Brodu (Podvinje).

143A Zlatni cekin, upravitelj fra Ilija Jerković i djeca ove Poliklinike, zahvalili su na daru i humanosti, lijepom, dječjom rukom oslikanom, božićnom čestitkom u kojoj se, između ostalog kaže:- Zahvaljujemo na Vašoj potpori i pomoći jer smo često puta zajedno  izazvali osmijehe na dječjim licima. 

Brođani su netom poslali i 500 eura Aniti Herceg, teško oboljeloj, nepokretnoj djevojci iz Slavonskog Broda.

A uz sve to, s 300 eura pomogli su rad Hrvatskog glasa Berlin u ovoj godini, dajući tako potporu našem radu i posebno izdanju i promociji knjige “Ono malo duše” njihova sugrađanina i našeg suosnivača i urednika, pokojnog Emila Cipara.

Zahvaljujemo na sredstvima koja će omogućiti dalji rad našeg portala te održavanje promocije knjige “Ono malo duše” u Berlinu 16.04.2016.

Zahvaljujemo da postoje naši dragi prijatelji, humanitarci bez zadrške.

Njihovom predsjedniku Ivanu Bitunjcu želimo uspješno ozdravljenje. A klubu uspješno održavanje skore zabave i još brojne takve koje omogućavaju prikupljanje sredststava kojima se pomaže tamo gdje je potrebno.

Zavičajni klub “Brođani” bilježi ove godine 25 godina rada i planira tim povodom u ranu jesen, nakon godišnjih odmor, svečano obilježavanje ove vrijedne obljetnice.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments