PREMINUO FRA DAMJAN ČOVO

Fra Damjan Čovo preminuo u 61. godini života, 42. redovništva i 34. svećeništva

izvor: Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja – Split

“Javljamo braći Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, rodbini, prijateljima i znancima da je, okrijepljen svetim sakramentima, preminuo u samostanu St. Gabriel u Münchenu u utorak 27. travnja 2021. u 61. godini života, 42. redovništva i 34. svećeništva fra Damjan Čovo.

U srijedu 28. travnja 2021. u 18.30 sati u crkvi St. Gabriel u Münchenu slavit će se sv. misa za pok. fra Damjana, a nakon mise bit će ispraćaj.

više

IZ VUKOVARA S LJUBAVLJU

Što nam pišu Vukovarski leptirići koji su sudjelovali na Međunarodnom literarno-likovnom natječaju 2021. na temu “Ruke su život…”

pišu: mali i veliki Leptirići i predsjednica Udruge Viktorija Matin

Vukovar/26. travnja 2021./ Mi smo Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići koja osim pružanja kontinuirane habilitacijske skrbi promovira načela jednakih mogućnosti, nediskriminacije, poticanje inkluzije te promoviranje prihvaćanja invaliditeta kao sastavnice društva.

Kroz habilitacijski program do sada je prošlo preko 250ero djece, različitih dijagnoza i poteškoća, u…

više

STIMULIRANJE DISKRIMINIRANJA

Reakcije na Javni poziv Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske

U povodu Javnog poziva za dodjelu stimulacija autorima za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva i prevoditeljima za najbolja ostvarenja na području književnog prevodilaštva u 2019. i 2020. godini objavljenog na stranicama Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske 22.04.2021., pokrenuta je peticija (inicijatori: Ivana Rogar, Marija Dejanović, Monika Herceg, Antonela Marušić), kojom se poziva Ministarstvo da poništi ovaj Javni poziv.…

više