NAŠ GLAS ZA ” S ONE STRANE”

tekst: Sonja Breljak
Berlin
/ “Zadovoljstvo mi je izvijestiti Vas kako je hrvatski film S ONE STRANE, kojemu sam autor, izabran u službeni program ovogodišnjeg Berlinalea”.
Ovim riječima obratio nam se nedavno  Zrinko Ogresta, autor  hrvatskog filma koji je ove godine u službenom programu i natjecanju Filmskog festivala u Berlinu te nam poslao i raspored premijere i ostalih prikazivanja.

Prema pravilima Festivala, svoj glas nakon odgledanih filmova možemo dati filmu s kojim smo bili najzadovoljniji.

Dugometražni igrani film S one strane redatelja Zrinka Ogreste uvršten je u službeni program jednog od najvažnijih i najvećih filmskih festivala na svijetu – Berlinalea.

Njegovo 66. izdanje održat će se od 11. do 21. veljače 2016. godine u glavnom gradu Njemačke, a Ogrestin film dio je službenog programa Panorama, tradicionalno usmjerenog  na filmove s jakim autorskim vizijama. 

Film “S one strane” je  napeta  psihološka drama nastala prema scenariju Mate Matišića i Zrinka Ogreste. Radnja filma prati patronažnu sestru Vesnu koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, međutim, na površinu ispliva tajna koju je Vesna kroz sve te godine nastojala sakriti.

Glavne uloge tumače Ksenija Marinković i Lazar Ristovski te Tihana Lazović, Robert Budak, Toni Šestan, Tena Jeić Gajski, Vinko Kraljević, Marija Tadić, Alen Liverić i drugi.

Hrvatski film “S one strane” moguće je u vrijeme trajanja festivala u Berlinu pogledati u više navrata.

Prvi, svečani dio, premijera, je u nedjelju 14. veljače u 22.30 (CinemaxX 7).

Prva repriza u ponedjeljak 15.veljače u 20.15 (Cine Star 3).

Treća projekcija je u utorak 16. veljače u 14.00 (International).

Četvrto prikazivanje je  u subotu 20.2. u 17,00 (Zoo Palast 2).

A peta u nedjelju 21.2. u 17.45 (Cine Star 3).

Ulaznice su u prodaji. Sve detalje (sadržaj, program, raspored prikazivanja i cijene ulaznica) možete potražiti i naći na službenoj stranici Berlinalea. 

Pozivam i Vas dragi naši čitatelji koji ste u Berlinu ili u mogućnosti doći:

– Pogledajmo  “S one strane”!!!

I dajmo svoj glas.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments