RASPUŠTEN SABOR

Zagreb/ Saborski zastupnici glasali su za raspuštanje 9. saziva Sabora. Za raspuštanje je bilo 105 zastupnika, protiv je glasalo devetero, a četiri zastupnika bili su protiv.

“Različiti smo, ali vjerujem da smo svi radili najbolje što možemo”, rekao je na kraju posljednje sjednice predsjednik Sabora, Gordan Jandroković te na konferenciji za novinare  nakon raspuštanja saabora, rekao, između ostalog i ovo:

„Imali smo 421 dan zasjedanja, što je više nego su imali prošli sazivi, primjerice peti je imao 298, šesti 332, sedmi saziv 393, a osmi saziv 58 dana zasjedanja.”

Dodao je kako je deveti saziv Sabora zajedao ukupno 2938 sati, te odradio 1702 točke dnevnog reda, a da o velikoj aktivnosti svjedoči i podatak o gotovo 50 tisuća javljanja zastupnika i zastupnica u različitim formama, te o postavljenih 2873 zastupničkih pitanja. U devetom sazivu donijeto je ukupno 735 zakona.

Sada je  na redu predsjednik Republike Zoran Milanović koji treba odrediti datum parlamentarnih izbora. Izbori se moraju održati u roku od 30 do 60 dana od dana raspuštanja, što znači da bi posljednji rok za izbore bio 12. srpnja, a najraniji 21. lipnja.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments