USPIO VELEBITOV FAŠNIK

 

tekst i foto: Josip Mayer
SAM_1165 (1)Stuttgart-Bad Cannstatt
/ Sastale se maškare i maškarani, jedani drugoma konkurirajući, tko će biti najluđi i najljepši. Bilo je i biranje najljepših maski.

Kao i u mnogim europskim gradovima slično je to bilo i u Njemačkoj, u Bonu, Berlinu,u Baden Württenbergu, točnije rečeno u Stuttgartskom Velebitu, u Hrvatskoj kulturnoj i sportskoj-udruzi Velebit e.V. u Stuttgart Bad-Cannstattu, Mercedesstrase 23.

U organizaciji vrijednih članova ovog udruženja održana je, u netom prošlu subotu, uspješna pokladna zabava u klubskim prostorijam, Velebitskog doma.

Bilo nam je svima kao i uvijek, lijepo,veselo i zabavno, kao u jednoj velikoj obitelji. Glazba i veselje je najbolje sredstvo za punjenje naših životnih baterija.

U svakom slučaju, bolje  plesati nego piti tablete!

Uz šest neutralnih sudaca, održan je i izbor triju najljepših maski.

SAM_1214 (1)Vrijedne domaćice i članice Stuttgartske udruge Velebit, pripremile su mnoštvo različitih kolača, bilo je tu i fritula i krafna.

Za ugodnu domaću glazbu iz cijele „Lijepe naše“ pobrinula se  već poznata grupa „Trio Melody“ Biba-Ivica-Drago

Pred kraj mjeseca najavljeno je  sastavljanje i na kraju i izbor nove uprave. Pozvani su svi koji žele raditi,

Glazba i zabava potrajala je “do kasnih jutarnjih sati”. Kako ono mi muški znamo reći: -Ako stigneš do 12 sati kući, dobiješ od supruge 12 puta po glavi, onda je bolje doći u 1-2, tu je manja porcija batina.

Malo šale jer maškaranje još uvijek traje.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments