DIJALOG

Priopćenje Hrvatskog svjetskog kongresa u Njemačkoj

foto: Hrvatski glas Berlin

010Berlin/ Savez hrvatskih društava Berlin (SHD) u suorganizaciji Hrvatskog svjetskog kongres u Njemačkoj (HSKNJ) sazvao je 22.02.2016. sastanak u prostorijama Hrvatske kulturno-umjetničke i športske zajednice u Berlinu.

Sastanku nazočili su brojni predstavnici hrvatskih udruga, predstavnici crkve te mediji i pojedinci. Govorilo se o važnosti zajedništva i mogućnosti suradnje.
Pritom se osvrnulo na prošlost te se govorilo o potrebama i željama hrvatskih udruga u Berlinu i mogućim zajedničkim projektima u budućnosti. U tom kontekstu govorilo se o organizaciji svečane proslave 25. obljetnice Dana državnosti Republike Hrvatske.

Uz već planirane manifestacije pojedinih udruga, postoji mogućnost zajednički nadopuniti te obogatiti program.

Dodatno su svi pozvani unutar svojih udruga razmotriti mogućnost o povratku odnosno učlanjenju u Savez hrvatskih društava Berlin (SHD), kako bi se ojačalo zajedništvo Hrvata u Berlinu. Planiran je i drugi susret i razgovor o budućnosti Saveza hrvatskih društava Berlin (SHD).

005Akteri otvorenog dijaloga izrazili su izuzetno zadovoljstvo glede mogućnosti međusobne razmjene mišljenja. Sudjelovali su članovi pojedinci HSKNJ, Savez hrvatskih društava Berlin e.V. (SHD), Hrvatsko kulturno društvo V. F. Mažuranić, Zavičajni klub Brođani e.V., Zavičajni klub Tijarica, K.K. Croatia, HDZ Stjepan Radić, HDZ Mladež Berlin, Hrvatska kulturno-umjetnička i športska zajednica, Župno vijeće HKM Berlin, fra Ivan Macut te predstavnici hrvatskih medija Sonja Breljak, Slavica Kljajić te Željko Matić. U ime Veleposlanstva Republike Hrvatske u SR Njemačkoj nazočila je sastanku ministrica savjetnica Mirjana Božić.

SHD i HSKNJ zahvaljuju se svima na konstruktivnom razgovoru te se raduje zajedničkoj suradnji.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments