U SLAVU NJENU

Hrvatska zajednica Berlin obilježila međunarodni Dan žena

tekst i foto: Sonja Breljak    ...foto album
103Berlin/ Uobičajeno, dok vam pišem ove retke, zabava u Hrvatskoj kulturno-umjetničkoj i sportskoj zajednici još traje. A i potrajat će do kasno. Ili, točnije rečeno, do ranih sati novoga dana.

Naime, Hrvatska zajednica Berlin je organizirala, već tradicionalno obilježavanje Dana žena. Svim gošćama ulaz je bio besplatan a dočekane su i sa simboličnim darom-crvenom ružom.

Brojne goste koji su poželjeli u Hrvatskoj zajednici obilježiti Dan žena, pozdravila je Mira Kiš, predsjednica Hrvatske zajednice Berlin a o Danu žena, ženi nekada i danas i prioritetima ljudskoga života, govorila je Sonja Breljak, urednica portala Hrvatski glas Berlin, potpisnica ovih redaka.

Za glezbeni dio večeri bio je zadužen DJ Zoran Segedi, koji je za ovu prigodu stigao iz Švedske, iz Göteborga.

Lijepo je to, već tradicionalno, organizirala Hrvatska zajednica Berlin. Ples, pjesma i druženje uz podsjećanje na položaj, status i prava pripadnica ženskog spola.

Ta tradicionalnost i trud ovog udruženja obilježavati istrajno ovaj međunarodni praznik, nagrađen je lijepim odazivom. Oni koji su došli, plesali, jeli i pili, družili se, sasvim sigurno nisu pogriješili.

Za ovu prigodu (barem jedna dan u godini!), kuhinju Hrvatske zajednice, poslugu i svu skrb o gostima, preuzeli su  muškarci.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments