ĆAO, ŠKOLO!

Završna priredba Hrvatske nastave Berlin, označila kraj školske godine.

tekst i foto: Sonja Breljak  .…foto album

226Berlin/ Bilo je vruće, bilo je tijesno, bila je gužva. Ali, kome to smeta!

Bilo je veselo, bilo je respjevano, bilo je nasmijano. Ma bilo je odlično!

A sve ove pohvale upućene su završnoj priredbi Hrvatske nastave Berlin, točnije njenim učenicima i učiteljima. A, bome, i roditeljima.

Ova završna, godišnja priredba Hrvatske nastave Berlin, održana je u netom prošlo nedjeljno popodne, u dvorani Hrvatske katoličke misije Berlin.

Program su vodile Iva i Ivana. Da sve protekne u redu, brigu su vodile učiteljice Ela i Gordana te učitelj Mladen. Uvodnu, pozdravnu. riječ izrekao je veleposlanik RH u Njemačkoj, Ranko Vilović, koji je zajedno sa suprugom Ivankom, redovit gost školskih predstava.

258U vrlo duhovitim, kratkim igrokazima, recitacijama, plesu i pjesmi sudjelovali su: Angelina i Antonio, Marija i Terezija, Mate, Helena, Luca, Marina, Lucija, Bruno, Mateo, Natahlia, Angelika, Magdalena, Ivana, Ivan, Laura, Lea, Samuel, Dan, Paulina, Ana-Marija, Andreja, Kristian, Tatjana, Melissa, Leticia, Ilijana, Ana, Noah, Emilia, Constantin, Annalena, Ena, Nikolina, Gabrijel, Dania i Lucija, Patricia i Lucia, Marlena i Iva, Pytricia i Andrea, Mile, Lovro, Jana i Maria.

Sva djeca, sudionici programa, zapjevali su zajedno, na kraju programa, pjesmu naslova: “Nek svud ljubav sja”.

Potom su djeca darovala učitelje a oni opet zahvalili učenicima. Riječi zahvalnosti upućene su i učitelju Mladenu (Balentu) za kojeg je ova školska godina bila posljednja u njegovom mandatu u Berlinu a on opet, zahvalio kolegicama-učiteljicama, učenicima i roditeljima.

Nakon pozdravnih i oproštainih riječi, čestitki i zahvala, učenicima su podijeljene školske knjižice u kojima su ocjene njihova truda i znanja kao i pohvalnice za uspješan rad te školski godišnjak, časopis “Zvončić”.

Preostalo je još druženje djece, učitelja, roditelja, svećenika, predstavnika drugih društava i udruženja. A da i ono, druženje, bude ugodno kao i školska priredba, pobrinuli su se roditelji iz Društva prijatelja Hrvatske nastave Berlin, pripremom slastica, za velike i male.

Učiteljima, učenicima i njihovim roditeljima i Hrvatski glas Berlin  želi ugodne ljetne praznike.

Sretno putujte a sretno nam se i vratite!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments