KAD SE ŠKOLA UJEDINI

Humanitarna akcija “Svi za Branku”: Djelatnici OŠ Milana Langa (Bregana) pomažu svojoj kolegici koja boluje od multiple skleroze.

piše: Igor Matijašić
Bregana/
Učiteljice razredne nastave, složit će se svi, sasvim su posebne osobe. One nisu tek djelatnice koje će malu djecu, netom prispjelu u školske klupe, samo naučiti čitati i pisati. One su zamjenske majke, rame za plakanje roditelja, štit od neželjenih situacija, administratorice koje moraju sređivati pregršt papira, kreativke kakve ćete teško negdje naći…

One su osobe koje neopisivo vole djecu ili jednostavno – učiteljice koje se pamte!

Baš svi, kad pričaju o svom školovanju, odmah se sjete svoje prve razrednice i pritom nastoje biranim riječima prenijeti svoja iskustva.

Upravo takva bila je i učiteljica Branka Bašić, djelatnica OŠ Milana Langa iz Bregane. Sve dok ju bolest, taj nemilosrdni uništavač ljudskih života, nije odvukla iz učionice. Multipla skleroza se najprije potiho, a onda sve glasnije ušuljala u njen život…

Branka nije samo učiteljica poput istoimene Šenoine junakinje koja bi okupila djecu i prenosila im svoja iskustva, ona je bila najveselija osoba na svim školskim svečanostima, upravo ona koja bi plesom i pjesmom podizala atmosferu, osoba koja je itekako voljela život i uživala u njemu. A okrutni život se pobrinuo da današnja Brankina svakodnevica bude stalna borba da napravi tek nekoliko koraka…

No, ona je borac koji se nikad ne predaje i koja će sigurno izaći kao pobjednik i iz ove priče!

A da sve bude baš kao u pravim sretnim pričama pobrinuli su se njene kolegice i kolege, djelatnici osnovne škole u kojoj je radila dugi niz godina. Odlučili su sami organizirati humanitarnu akciju i zakoračiti na pozornicu. Glumit će, pjevati, plesati – raditi baš sve ono što je Branka dugi niz godina najviše voljela!

Sav prihod od prodanih ulaznica bit će namijenjen za pomoć u liječenju, a prodavat će se i razne unikatne stvari po kojima je škola poznata. Svaka pomoć je dobrodošla budući da samo liječenje zahtijeva velike financijske izdatke.

Vjerujemo stoga da će 28. studenog u 19 sati kino dvorana u Samoboru biti prepuna. Samoborci i svi ljudi dobre volje su već mnogo puta dokazali svoju veličinu kad je to bilo najpotrebnije. Učinit će to sigurno još jednom!

Repertoar zasad spada u domenu tajne, no treba napomenuti da su u OŠ Milana Langa iz Bregane pripreme u punom jeku. Uvježbavaju se pokreti, bruse rečenice, slaže scenografija… Pritom nitko ne postavlja nikakva suvišna pitanja jer svi znaju kakav im je zajednički cilj.

Upravo zbog svega navedenog treba doći vidjeti učiteljice, učitelje, spremačice, blagajnicu, ravnatelja… Neki od njih po prvi put će zakoračiti na daske koje život znače. No svi su svjesni kako plemenitu stvar čine i stoga ne žale truda ni vremena, a moguća trema rasplinut će se sama od sebe. Dobra atmosfera u školi može se osjetiti na svakom koraku. Svi za Branku!

A dok budu nastupali, tik pred njima, u prvom redu gledališta sjedit će ona zbog koje je to sve i pokrenuto. Osoba koja bi im se zasigurno prva najradije pridružila na pozornici!

I kad primijete prvu suzu radosnicu u kutu njenog oka, znat će da sav uloženi trud i svo vrijeme nikako nije bilo utrošeno uzalud…

————————-

POZIVNICA:

VELIKA HUMANITARNA AKCIJA „SVI ZA BRANKU“

ponedjeljak, 28. 11. 2016. u 19 sati, u kino dvorani u Samoboru

Djelatnici OŠ Milana Langa (Bregana) pomažu svojoj kolegici Branki Bašić koja boluje od multiple skleroze – pjevaju, plešu, sviraju, glume…

Podržite njihov nastup na pozornici i kupnjom ulaznice učinite dobro djelo.

Pokažimo još jednom kako veliko srce imaju svi Langovci!

Cijena ulaznica – 20 kn

(sav prihod od prodanih ulaznica i školskih izložbenih radova bit će namijenjen za liječenje oboljele učiteljice)

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments