“BROĐANI” POMOGLI DJECI

piše: Sonja Breljak
007Berlin/ Zavičajni klub “Brođani” e.V. i ove je godine sudjelovao na predbožićnom sajmu koji se u četvrti Lichtenrade održava prvoga adventa. Bio je to 40. po redu Lichtermarkt.

Na štandu broj 142, u prohladni nedjeljni dan su od jutarnjih sati: Dragan, Katica  i Eva. Štand su lijepo uresili hrvatskim obilježjima. Tražeći i prateći boje hrvatskog barjaka, brojni koji redovito posjećuju štand Brođana na ovom ili kojem drugom sajmu, stignu tijekom dana, i po više puta, kušati kruškovac, šljivovicu, pelinkovac ili julišku. A vrlo im se svidjela i kuhana rakija.  Prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe kao i sve drugo što zarade i prikupe Brođani.

Negdje oko 15 sati, vrijeme je za smjenu. Na štandu su sad Beba i Sonja a uskoro potom pojačanje stiže u likovima Marine i Stipane. Pošalilo se, nazdravilo a bome i zapjevalo.

Prva slika načinjena je za, s poštovanjem, pozdraviti predsjednika “Brođana” Ivana Bitunjca koji je na bolničkom liječenju i poželjeti mu od sveg srca bolje dane i uskoro opet zajednički provedene akcije a potom i za poslati pozdrav dopredsjednici kluba, Elizabeti Kopić koja se nalazi u domovini.

Dopredsjednica istina odmara ali i vodi brigu o klubu te nam evo netom javlja kako je prihod ostvaren na ovom jednodnevnom, božićnom sajmu, već upućen kao pomoć “Kinderhoffnung e.V. Berlin”, udruženju koje se bavi pomaganjem potrebne djece i mladih, posebno u oblasti obazovanja i zdravstva.

A šta ima ljepše u ove predbožićne dane od potrebe, namjere, akcije i ostvarenja pomoći “najmanjima od braće” onoga čije rođenje uskoro slavimo. Znak je to pravilno shvaćenog značenja božićne poruke i njenog ostvarenja kroz dobra djela. A kod “Brođana” su takva djela smisao postojanje već više od 25 godina.
..
004 (2)

..

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] BERLIN, Njemačka –  Zavičajni klub „Brođani“ e.V. iz glavnog njemačkog grada Berlina ove je godine sudjelovao na predbožićnom sajmu koji se u berlinskoj četvrti Lichtenrade održava prve nedjelje adventa, piše Hrvatski glas Berlin. […]