NOVA KNJIGA

Sonja Breljak
DownloadZagreb – Frankfurt na Majni/ U Zagrebu je tiskana nova knjiga Adolfa Polegubića, pisca i pjesnika, urednika Žive zajednice. Knjiga naslova “Ljekaruša od smijeha“, stiže i u Njemačku s početka ovog mjeseca.

Novom knjigom bit će nemalo iznenađeni oni koji očekuju nešto slično dosadašnjim izdavačkim uradcima Adolfa Polegubića a neće biti iznenađeni oni koji poznaju autorovu  širinu i duhovitost.

Naime, “Ljekaruša od smijeha”, trinaesta knjiga dr Polegubića, “zbirka je viceva koji rastežu usne na licima kazivača i slušača svih naraštaja. Koristeći se raznim izvorima odabrao je dosita smiješne uratke, nije ih tematski dijelio ali je svakoga naslovio pri čemu u nekima naslov dodaje dodatno ironijsko ozračje.U zbirci su brojne pitalice s duhovitim odgovorima. Ima tu i pokoji grafit ili aforizam nepoznatog autora, a pohvalno je što je nekoliko viceva zaapisano na dijalektima, čakavskom i kajkavskom idiomu jer je poznato da se humor najtvrđe gnijezdi u regionalnom ozračju  kada dobiva dodatnu uvjerljivost i šarm“, stoji između ostalog u najavi “Ljekaruše od smijeha” Adolfa  Polegubića.

Ostaje …knjigu nabaviti, pročitati i smijati se, smijati …

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments