PAPRIKA

piše: Marija Juračić
news-2011-august-prazna_kasa_546003041Konačno se dogodilo. Nije moglo završiti drugačije. Moj zet je napokon pokazao da nije sposoban voditi kućni budžet. Odletio je u minus.

Pokušavamo analizirati kako se to dogodilo. On nerazumno tvrdi da ga je uništila naknadna legalizacija konobe, da je puničin automobil trebao nove gume, da kći nije trebala kupovati novu odjeću ove zime. Uglavnom, čini se da hoće krivicu baciti na najslabije.

Koji mu je vrag bio da traži legalizaciju nekoliko bespravno dograđenih metara konobe, kada se to nije moglo uočiti? Na krov konobe posijala sam travu i onaj nesretni avion koji je snimao iz zraka, nije mogao slikati ništa nego travu. Ali on, moj zet, zadrti legalist, morao je to prijaviti.

Jasno je da sam trebala nove gume, a jasno je i da kći ne može uokolo hodati u starim krpama. Zato mu taj dio troškova velikodušno opraštamo. Bio je neophodan. Ali što je s paprikom? Pitate, kakvom paprikom? Onom koju je on kupio neki dan da napravi prilog uz meso. Bila je to jedna velika, krasna, crvena paprika, kupljena van sezone, što je, složit ćete se, potpuno neodgovorno, rasipničko ponašanje. I to je to. Paprika je kriva za minus.

Sada raspisujemo kućne prijevremene izbore da vidimo tko će preuzeti budžet. Nagovaram kćer da glasuje za mene. Obećavam joj brda i doline. Toga barem ima u našim krajevima. Ali, ona je tvrd orah. Ne pomaže ni to što obećavam da neću kupiti papriku van sezone. Da ću biti fiskalno odgovorna. Povećat ću im poreze i smanjiti rashode. Pa moraju shvatiti da moje nove gume nužno zahtijevaju i  novi automobil.

 

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ivica Smolec
7 years ago

Pa gdje je našao tu papriku?! I ja sam je htio, ali gdje god sam tražio, uvijek isti odgovor: “Nemamo više, sve su pokupovali političari!”