AKO NISU PRAZNA OBEĆANJA

piše: Josip Mayer
Političari! Dobri ili loši? Dobri političari često puta potiču i govore da vole kada ih se opominje ili čak  kritizira da bi što bolje i kvalitetnije obavili poslove i zadaće koji su u njihovoj nadležnosti. To bi trebalo biti ono što im daje više snage za daljnje kvalitetnije poslovanje.

Ali što je previše, previše je! U našoj Hrvatskoj  kritiziranje političara postalo je nešto poput hobija. Često se za to nema čak ni pravnih osnovica, potvrda ni dokaza. Najčešće se to događa zbog slabe informiranosti ili slabog razumijevanja. O čemu se ustvari radi? Često ih se sve stavlja u istu košaru pod motom, govoreći šablonski: „Svi su oni isti!“ što nas često dodatno i zamara.

Prateći hrvatsku politiku godinama, sve više i više sam sklon povjerovati da u Hrvatskoj ima i dobrih političara, socijalno osjetljivih i razumnih ljudi čija djela je potrebno ponekad i posebno istaknuti, a to pokazuje i ulomak koji slijedi.

Na jednom našem iseljeničkom portalu Božo Ljubić izjavio je da Hrvati bez državljanstva više neće biti tretirani kao stranci. Dr. Božo Ljubić, novi predsjednik Odbora za useljeništvo, potvrdio je, kako Hrvati koji nemaju državljanstvo, u budućnosti više neće biti tretirani kao stranci u Hrvatskoj, ako se usvoji Zakon o strancima u obliku o kojem se nedavno pisalo.

Svakako, ako se ova super ideja zakonski usvoji, ona će potaknuti mnoge  na drugačija razmišljanja. U svakom slučaju, to su svi oni koji su iz bilo kojeg razloga uzeli njemačko ili neko drugo strano državljanstvo. Željet će se vratiti i ulagati u svoju Hrvatsku, domovinu svojih roditelja,djedova i pradjedova.

Često  su dolazili u sukob sa sustavom o strancima, koji ih je nemilosrdno nadzirao, ponekad i kažnjavao, te ih stavljao u promišljanje ima li više uopće  smisla razmišljati o povratku.

Evo, da budem iskren, dok ovo pišem, ne mogu skriti suzu u oku, jer  je ova dodatna mega- ideja o strancima veoma potrebna.

Svakako će dobro doći i za domovinu i za iseljeništvo. Samo da sve ne ostane na praznim obećanjima!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments