BITI ZNAČI ŽIVJETI

tekst: Simona Zuber
tuznaBila sam nezahvalna. Mnogo. Ovaj period našeg nečitanja odraz je mene i moje nezahvalnosti proteklih mjeseci. Isprva nisam primjećivala koliko postajem nezadovoljna, čangrizava i gotovo nepodnošljiva za okolinu. Ali, to nije toliko važno koliko je važno da sam bila nepodnošljiva samoj sebi, za samu sebe.
U zadnjem tekstu pisala sam kako je život refleksija a sama nisam poštivala taj zakon. Ponovo sam izgubila fokus i dozvolila unutarnjoj galami, nemirima i strahovima da zauzmu igralište kojem zahvalnost, mir, sklad i osmijeh daju smisao i ljepotu.

Da, ponovo. Zašto? Kako? Ustvari – vrlo lako! Ono što nije lako je balans. Održavanje fokusa i vlastiti razvoj. A ja sam to podcjenila. Zavarao me nivo života i zaigrala sam se toliko da sam zaboravila sve stepenice iza sebe, zaboravila da tisuću stepenica treba do vrha, a jedna jedina do dna.
Pad je toliko brz da je reakcija gotovo nemoguća. Gotovo ništa ne osjetiš dok se ne probudiš ponovo dolje, tamo gdje si počeo, ili čak i niže. A tad, e tad, osjetiš svaku modricu, ogrebotinu i ranu. To je bio onaj tren kada sam shvatila da sam dozvolila nezahvalnosti da uđe i prisvoji si igralište.

Hej, to igralište je moj život!

-Što ti ponovo radiš ovdje? -bilo je prvo pitanje koje sam postavila njoj, a zapravo sebi.

-Dozvala si me. Pozvala si me na svoje slavlje života! -odgovori.

Što? Kako? Tko bi iole pametan (a smatrala sam samu sebe vrlo pametnom i sposobnom u tim trenucima!) pozvao tebe i tvoje negativne prijatelje u život koji je divan? Tko bi to kvario?-svađalačkim tonom upitam.

Ne znam ja ništa, ja sam se samo pojavila na pozvanoj adresi. Točno tamo gdje je netko (ti) (po)mislio da me treba. Da sam potrebna.-podsmjeh odzvanja u meni.

-Wow! Zar sam zaista bila toliko brzopleta? Toliko nesmotrena? -pokušavam umiriti sebe.

Želite odgovor? Jesam. Bila sam.

U analizi same sebe, koja je bila logičan slijed, shvatila sam da je iza svake moje misli dugi niz sati, dana, tjedana, bila -SUMNJA.

Taj mali crv koji kao da je ubačen u naš fizički ljudski oblik da budemo ili ne budemo ono što smo dolaskom na Zemlju obećali Nekome, nekad pred rođenje.

Biti ili ne biti. Na nama je. I po ne znam koji puta dokazala sam i trudim se dokazivati samoj sebi iz dana u dan da je ljepše i mnogo lakše -biti.

Biti zahvalan. Biti pozitivan. Biti sretan i nasmijan.

Jer, biti -znači, živjeti!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments