U TIJEKU JE BERLINALE

Dva hrvatska kratkometražna filma svoje će svjetske premijere imati u programu 67. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Kratki igrani film “U plavetnilo” Antonete Alamat Kusijanović uvršten je u program Generation 14plus, a animirana Ježeva kuća u Generation Kplus.

BerlinaleBerlin/ U utrci za Zlatnog medvjeda na ovogodišnjem 67. Berlinskom međunarodnom filmskom festivalu, koji se održava do 19. februara, natjecat  će se 18 filmova.

U natjecateljskom dijelu filmskog festivala bit će prikazana 24 filma.

18 filmova će se natjecati za Zlatanog medvjeda, a ostalih šest će biti izvan natjecateljskog  dijela.

Dva hrvatska kratkometražna filma svoje će svjetske premijere imati u programu 67. Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Kratki igrani film “U plavetnilo” Antonete Alamat Kusijanović uvršten je u program Generation 14plus, a animirana “Ježeva kuća” u Generation Kplus.

Ovogodišnji filmovi sadrže teme o hrabrosti, nadi i humoru.

Dobitnika Zlatnog medvjeda proglasit će prosudbeno vijeće kojim predsjedava Paul Verhoeven. U sedmeročlanom međunarodnom žiriju nalazi se i producentica iz Tunisa Dora Bouchoucha, umjetnik s Islanda Olafur Eliasson, američka glumica Maggi Gyllenhaal, zatim njemačka glumica i meksički glumac Julia Jentsch i Diego Luna kao i kineski redatelj Wang Quan.

U različitim kategorijama bit će prikazano 399 filmova iz 72 zemlje.

Troškovi festivala iznose oko 25 miljuna eura.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments