U SJEĆANJU ŽIVJET ĆE

Organiziran komemorativni skup u povodu smrti Ivana Bitunjca

016Berlin/ U Veleposlanstvu RH u Njemačkoj organiziran je komemorativni skup u povodu smrti Ivana Bitunjca, predsjednika Zavičajnog kluba “Brođani Berlin e.V.

Obavijesti o komemoraciji odazvali su se brojni berlinski Hrvati koji su poznavali, susretali, radili ili prijateljevali s pokojnim Ivanom.

Uz fotografiju pokojnika, svijeću i cvijeće, na Ivanov lik, rad i djela podsjetili su: Ranko Vilović, veleposlanik RH u Njemačkoj, Josip Juratović, zastupnik u njemačkom Bundestagu, potom dr Dragica Marija Anderle, Brođanka i  urednica Monografije Brođana, zatim Elizabeta Kopić, dopredsjednica Brođana, te potpisnica ovih redaka.

003Odlučnost, dosljednost i dobrota, patriotizam i domoljublje bijahi najizrazitije Ivanove osobine po kojima ćemo ga se sjećati i koje treba prenositi i na mlađe generacije, zaključili su govornici.

Za diskretan i prigodan glazbeni ugođaj pobrinule su se  Evelin Novak, operna pjevačica u Staatsoper Berlin i Ana Draganović koja inače na orguljama prati crkveni zbor HKM Berlin.

Pogreb pokojnog Ivana Bitunjca je u četvrtak 09.03.2017. u 12 sati u Berlinu, na groblju Alte St.Matthäus-Kirchhof Großgörschenstr. 12-14-10829 Berlin.
026

013

..
020
..
024


022


031


044

038

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Slaven Bitunjac
7 years ago

Počivao u miru… ++

Vlado Bitunjac
Vlado Bitunjac
7 years ago

Ivice!
Djetinjstvo i mladost proveli zajedno,povjeravali ljubavi,uspjehe i neuspjehe,koje si mrzio.Davnih sedamdesetih,razdvijili se putevi,bili smo daleko a toliko blizu,sjecanja ne blijede.Zadivio si sve svojom humanoscu u teskim vremenima stvaranja nase Domovine.Tvojim domoljubljem si dakazao koliko mrzis poraze jer za njih nisi zno,vjerovao sam,da ces i sad pobjediti ali na nasu zalost,zalost tvojih najmilijih,vise nije bilo snage za pobjedama.Pocivaj u miru!