1. TRAVANJ U STUTTGARTSKOM VELEBITU

tekst i foto: Josip Mayer
unnamed (4)Prvotravanjska šala označava običaj kada se 1. travnja jedni smišljaju bezopasne smicalice ili objavljuju krivotvorene ili lažne novosti, priče ili informacije. Cilj je da se, primjerice članove obitelji, prijatelje, poslovne kolege, itd. želi dovesti u smiješan položaj. Prvotravanjske su šale običajne u većini europskih zemalja, a poznate su već od 16. stoljeća.

1. travnja se ne propušta prilika “smjestiti” kolegi ili suradniku, mnogi od njih danima planiraju uredske šale.

Bez obzira na to je li riječ o šaljivim e-mailovima ili dobronamjernim smicalicama, zafrkancija na poslu zbližava zaposlenike, potiče timski rad, a time i povećava produktivnost.

U Stuttgartskom Velebitu su, u tom veselom travanjskom ozračju,  članovi udruge „HKŠU Velebit“ organizirali u subotu 01. travnja 2017. godine, zabavnu večer pod nazivom.“April, April.“

Vrijedne domaćice članice i prijateljice „HKŠU Velebit-a iz Stuttgarta, pobrinule su se kao i uvijek inače, za ukusnu domaću hranu i domaće kolače.

Za dobru domaću glazbu i veselo društveno raspoloženje, pobrinuo se  glazbeni  „Trio melodi“ koji su ujedno izdali i vlastiti CD. Cijena ovog nosača zvuka, je 5 €.

Bila je to jedna od mnogih veselih zabava, koja je potrajala do kasno u noć.

„HKŠU Velebit-a iz Stuttgarta najavljuje zabavnu svibanjsko večer u ponedaljak 1 svibnja.

Mercedesstr.23.Bad Canstatt.

Info:017657935332

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments