LIKOVNI NATJEČAJ SPUSTIO SIDRO

tekst: Sonja Breljak
foto: Clara Karačić
unnamedNeu-Isenburg/
  Kao rezultat 17. po redu međunarodnog natječaja koji organiziraju likovni umjetnici Ankica i Ante Karačić, otvorena je izložba  učeničkih radova na temu „Moj dom je svako mjesto na kojem moja obitelj spusti sidro“.

Izložbu je organizirala Hrvatska nastava Hessen u suradnji s Kroatische Gemeinschaft “Kroatien” e.V. Neu-Isenburg.

O tome kako je proteklo otvaranje izložbe u Neu-Isenburgu, Ante i Ankica Karačić napisali su nam sljedeće:

Naša teorija da mi to ovih 17 godina radimo isključivo zbog djece i nastavnika potvrdila  se i ovoga puta u Neu Isenburgu.

Toliko djece koja su učestvovala u ovom natječaju i normalno svi koji su nagrađeni plus djeca koja su učestvovala u glazbenom i literarnom programu, pa sve nastavnice koordinacije Hessen. S djecom dođu i njihovi roditelji a tim slijedom i  predstavnici grada, mediji hrvatski i njemački, predstavnici  Hrvatskog konzulata. Dakle, nitko nije falio.

unnamed (1)Koordinatorica HN Hessen Ivana Livaić potpomognuta sa svojim kolegicama, od početka ovoga natječaja je s nama učestvovala u organizaciji samog natječaja i ove izložbe. Ona je i otvorila izložbu pozdravljajući prisutne.

Domaćini su bili gradonačelnik Neu Isenburga Herbert Hunkel i predsjednica Kroatische Gemeinschaft “Kroatien” e.V. Neu-Isenburg, Ivka Bošković. Pored gradonačelnika bili su prisutni i mnogi kulturno- politički predstavnici grada kao i galerist Wolfgang Kuhnu. Prisutne je pozdravila i konzulica HK Frankfurt Marica Jukić.

Nastavnice kordinacije Hessen otišle su i korak dalje. Za otvaranje izložbe su s djecom pripremile i literarne radove na temu “Moj dom…”

Djeca su to kao i uvijek, neopterećena ničim, uspješno riješila. Nama odraslima bilo bi to puno teže. Polazim od sebe, kada bih morao ispričati gdje je moj dom sigurno to ne bih mogao uraditi bez suza.

unnamed (2)Natječaj i sama izložba  izazvali su i veliku pozornost hrvatskih i njemačkih medija. Ivana Perkovac s Hrvatskog radija je i ovoga puta u emisiji “Hrvatima izvan domovine” govorila o samom natječaju i izložbi. Bio je prisutan i gospodin Stipe Puđa (Večernji list) koji je s nastavnicom Lidijom Bodalec napravio odličan prikaz događanja. Čekamo još prilog njemačkih medija čiji su novinari bili prisutni, riječi su Ankice i Ante Karačić, organizatora međunarodnog likovnog natječaja za hrvatsku djecu širom svijeta.

Hrvatski glas Berlin čestita organizatorima natječaja i izložbe u Neu Isenburgu.

 

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments