USPJEŠNA HUMANITARNA AKCIJA

tekst: Slavica Kljajić/HKMBerlin

Berlin/ Vjernici Hrvatske katoličke misije Berlin treću su nedjelju došašća prikupljali novac za potrebite u domovini.

Tako su nakon triju svetih misa gospođa Mira Nakić i gospodin Stipe Pervan prikupili 6.675 eura. Vjernici su nakon svete mise u Spandau darovali 1.285 eura, na Weddingu 2.685 eura i 200 kuna, te na Mehringdammu 2.705 eura i 200 kuna.

Voditelj Misije fra Edvard Sokol, te Mira i Stipe proslijedili su…

više

NAJDRAŽI BOŽIĆNI POKLON

…čak dva odjednom

‘Ljubomorni ste na ono što drugi imaju. A razlog što nemate je da ne molite i ne tražite  od Boga. A i kada tražite, ne dobivate jer su vam namjere pogrešne – hoćete sve samo za sebe ….’ – Jakovljeva 4:2-3

piše: Branislav Antov Mukulić

Živio sam u to vrijeme s porodicom u Nizozemskoj, već deceniju i više. Bio sam na dobrom poslu, na usponu karijere – radio sam za Vladu, bio priznat istraživač, sa ‘moćnom’ titulom  ‘senior onderzoeker’ ili stariji naučni saradnik, po naški,  i  sa statusom visokog državnog službenika, kraljevskog. ‘Rijksambtenaar’ kako se to na lokalnom jeziku veli.

Bio sam naučnik i istraživač, ekonomista i sociolog ujedno, neki tvrdiše još i  expert za socijalnu statistiku. Držao sam predavanja i…

više

BOŽIĆ 1945./1946.

piše: Filip Ćorlukić ….Iz knjige “Moja sjećanja na minulo stoljeće”          

Ja se ni ovoga ne sjećam pa sam i ovdje uvrstio ono što je o tomu napisao moj brat.

 Božićno drvo hrastovo

Naša se obitelj vratila s Križnog puta, otac, majka i petoro djece. Vratili smo se na rodnu zemlju, od koje se te jeseni kakve  ljetine nije moglo očekivati,  jer zbog rata, nismo stigli zasijati.

više