PRIZNANJE ADOLFU POLEGUBIĆU

Dr. Adolfu Polegubiću priznanje za knjigu “Dušobrižništvo za Hrvate u Njemačkoj”

DSC_0662Zagreb, (IKA) – Hrvatska matica iseljenika organizirala je u ponedjeljak 24. travnja u svojim prostorima u Zagrebu okrugli stol „Pun kofer knjiga”.

Na početku programa Ivan Rogić predstavio je djela književnika Vladimira Gossa, koji se u toj prigodi i sam obratio okupljenima. Uslijedio je niz kraćih izlaganja istaknutih znanstvenika, istraživača, prevoditelja i urednika, među kojima su bili i Milana Černalić i Jadranka Grbić Jakopović, Grozdana Cvitan, Olga Šram, Nada Zidar Bogadi, Daria Marjanović, Darko Mažuranić, Marija Belošević, Tuga Tarle, Marin Sopta, Vladan Čutura, Karolina Vrban Zrinski. Na okruglom stolu sudjelovao je i Šimun Šito Ćorić.

U toj prigodi v.d. ravnateljica HMI Mirjana Ana-Maria Piskulić dodijelila je temeljem jednoglasne odluke Prosudbene komisije projekta „Hrvatska knjiga izvan Hrvatske” priznanje za iznimna postignuća u kulturnom djelovanju piscu dr. Adolfu Polegubiću za izvrsnu znanstvenu knjigu „Dušobrižništvo Hrvata u Njemačkoj”.
Okrugli stol pratila je i izložba hrvatskih autora iz 45 zemalja svijeta u kojima žive Hrvati i građani hrvatskoga podrijetla, te pripadnici hrvatskih manjina iz susjedstva.

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikola Šimić Tonin
Nikola Šimić Tonin
7 years ago

Čestitam od srca!
NŠT