MAIL IZ AMERIKE

ČUKINE PRIČE
piše Jacky alias Čuko

Draga teta Sonja,
Stigao mi ovih dana mail iz Amerike. Piše mi John-Ivo iz Los Angelesa. Baš piše meni čovjek …dragi Čuko ja sam Ivo, a svi me zovu John. Meni je to bilo malo glupo, kao džon na cipelama, ali navikao sam na to.
I piše mi John-Ivo da redovno čita tvoje novine i da se jako razljutio kada je na Valentinovo pročitao tko sve surađuje u njima. Kaže …pet puta je čitao, ali nije našao Čuku. Rekao je da je već pisao Predsjedniku …ma ne ovom našem, nego njihovom, Pravom Predsjedniku …kako se ono zove …čekaj …evo piše …Barak Obama.
Ja nisam bio pročitao Da nije ljubavi ne bi svita bilo, pa pogledah. Zna se …pisao moj gazda, pa nije čudo da me nije spomenuo. Ali i ti se me zaboravila draga moja teta Sonja …e to mi već teško palo. Ja nisam ni znao da i ti ne držiš baš ništa do mene. Gledam dalje i tražim dokaze. Vidim da je u Makedoniji na portalu Hrvata iz Kumanova objavljeno vaše pismo. Super je to, nek se zna za vas, ali …opet nema Čuke. Piše tamo …Dajana, Matea, Hrvoje, Željko i Emil iz Slavonskog Broda. A Čuke opet nema nigdje.
Nije meni stalo do slave. Dajana, Matea, čika Željko i čika Hrvoje su super. Vole pse i kao ljudi nisu loši. Ali moj gazda!?
E sad dobro! Čika John-Ivo je pisao Predsjedniku. Nemoj samo kriviti mene ako izbije međunarodni skandal ili čak …nedajbože rat. Jer Amerikanci jako poštuju pseća prava. Po tom pitanju smo mi daleko od njih. Oni čak i za ljudska prava kreću u rat …nema kod njih mrdanja.
Sad …draga moja teta Sonja, ako bude rata ja bih htio biti na strani pobjednika, samo ja ne znam gdje je ta Amerika. Gazda mi kaže da se to ide preko Migalovaca, Kanjiže, Bebrine, Kobaša… i još puno dalje. I kaže mi da on neće ići sa mnom, jer da je njemu Amerika i u Hrvatskoj i još puno bolje. Znam da je njemu dobro, radi za čika Jerka na onom nekakvom SBPLUS, a oni plaćaju super i stalno imaju neke ručkove i proslave.
A normalno je da mu se ne ide, jer u Hrvatskoj je tako …što manje radiš imaš veću mirovinu. Najviše imaš ako uopće nisi nikada radio. Ali to vrijedi samo za ljude. Neki kažu da to vrijedi i za Hercegovce, ali nisam siguran u to.
Moraš mi pomoći teta Sonja. Ja bih još nekako znao doći do Berlina, ali bojim se da je Amerika puno dalje. Ja neću ni uzimati moje papire …putovnicu i to. E onda …ako bi ti nekako mogla na Landesamtu za mene tražiti azil i reći da su mi u Hrvatskoj jako ugrožena pseća prava i da me se omalovažava. Dokaze već imaš, a mogu ti ja nabrojati još toga puno.
John-Ivo piše neka samo dođem kod njega u Los Angeles …valjda je i to Amerika …i onda više ne moram brinuti niti o čemu.
Bit će mi jako žao napustiti suradnju s tobom, ali znam da za mnom osim bake nitko neće žaliti. A kad ja malo stanem na svoje četiri noge u Americi, odmah ću dovesti baku, jer će mi sigurno faliti njeni ćevapi i hrenovke.
I tko zna! Ako Amerika pobjedi u ratu onda ću se vratiti kao pobjednik. E onda bi volio vidjeti listu suradnika Hrvatskog glasa Berlin, a posebno listu dopisnika iz Broda. Baš me zanima hoće li se onda netko usuditi izostaviti Čuku.
Zato …nemoj se iznenaditi, ako ti netko idućih dana zagrebe na vratima. Neću ti ja biti dosadan, nego te samo molim da me odmah odvedeš na Landesamt.
Vi stvarno jeste velika familija. Ali kakva je to familija koja napusti psa …kaže John-Ivo i ima potpuno pravo.

Pozdravlja te tvoj Čuko!

0 0 votes
Article Rating

Related Post

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josip Mayer
12 years ago

Dragi ćuko

U sklopu suzbijanja rata u Iraku Obama svakako zaslužuje Nobila za mir..
ali i za suzbijanje daljnje gladi,siromaštva i neimaštine.. kako u Evropi i Svijetu tako i u našoj Hrvatskoj.Upravo Obama ima te sposobnosti stečene u prošlosti svojih potomaka.Pa ćeš se ti dragi ćuko uskoro vratiti k nama.Te uskoro uživati u.. Hrvatskom Glasu Berlina.. sa nama svima.

Josip Mayer
13 years ago

A što reći na ovo mali iz Amerike i Hrvatski ćuko

neka mali čeka dok se utvore granice Evropske Unije pa će i on i ćuko doći lakše na svoje,ako ćemo tako i obitelj bit će zadovoljnija pa i ova od Hrvatskog Glasa Berlina, povećat će se za kojega stručnjaka odnosno za kojeg člana više.